© iStock

"Jeg småspiser for meget"

Læs Lones dilemma om at tabe de sidste 5 kilo og få selv gode råd til at undgå de mange mellemmåltider

3. juli 2016 af Redaktionen

Kære Sundhedsbrevkasse

Jeg kæmper med de berømte fem ekstra kilo og har på fornem­ melsen, at de skyldes, at jeg småspiser lidt for meget af nødder, frugt, knækbrød og sukkerfri pastiller mellem måltiderne. Hvor­ dan får jeg bugt med denne vane? Jeg har selv overvejet, om jeg bare skal sætte et ur til at ringe, når jeg må spise.

Lone


Kære Lone

Jeg tror, at du har fuldstændig ret i din mis­tanke. Det kan sagtens være alt det, du spiser imellem måltiderne, der er skyld i de fem ekstra kilo, som du kæmper med.

Selv om det er forholdsvis sunde ting du spiser mellem måltiderne, er det jo sådan, at vi tager på, hvis vi får for mange kalorier, og så er det lige meget, om det kommer fra det sunde eller det usunde. Derfor tror jeg helt sikkert, du vil tabe dig, hvis du får styr på spisningen mellem måltiderne. I det hele taget er det godt at få kigget lidt på den spis­ning, der handler mere om lækkersult end reel sult. Det er en vane, du må ændre.

Vaner er ikke nemme at lave om på og kræver både tid og fokus, og lige i den forbindelse tænker jeg, at din idé med uret er god. Med uret giver du dig selv et signal om, hvornår det er okay at spise, og dermed skal du slet ikke overveje, om du skal spise lidt nødder, en pastil eller noget andet – med­ mindre uret ringer.

Kærlig hilsen Gitte Wenneberg, klinisk diætist


Magasinet Liv's faste sundhedspanel

Har du et spørgsmål om sundhed? Her har vi panelet, der kan svare. Fra venstre mod højre: Belinda Labrosse, psykolog og specalist i psykoterapi. Gitte Wenneberg, klinisk diætist og Anette Tønnes Pedersen, gynækolog og overlæge på Rigshospitalet.

Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide