“Jeg kunne have sagt umuligt, når jeg var på hospitalet, men det faldt mig ikke ind”

Marianns uge har været lidt usædvanlig. En miniferie til Barcelona blev erstattet af et hospitalsophold i samme by. Men på trods af det, har hun fulgt Magasinet Livs Sund & slank-forløb. Læs dagbogen for uge 5 her.

17. februar 2015 af Mariann Amdisen

Nu skal det være!

Ikke flere suk og selvbebrejdelser, Magasinet Liv smider den dårlige samvittighed med dig. Vi har nemlig taget to Magasinet Liv-læsere i ed: I 6 uger skal Signe og Mariann følge hver deres sund og slank-forløb tilrettelagt af hver deres sundhedsekspert – og hver uge kan du selvfølgelig følge dem lige her! Læs deres dagbog, tjek deres tal og planer, nu kører sundhedsbussen. Skal du med?

 

SÅDAN HAR MIN UGE VÆRET:

“Skæbnen ville, at jeg i stedet for fire dages ferie i Barcelona kom til at tilbringe fem dage på børneafdelingen på hospitalet, indlagt med min yngste søn.

Barcelona havde nok været en udfordring, selv om jeg havde planlagt lidt træning på hotellet, researchet på glutenfrie madsteder og pakket en akut-ration. Men at være med-indlagt på en børneafdeling ændrer ikke alene ens fokus. Det levner heller ikke rum til særlige ønsker a la ’forandret livsstil-projekter’. Både bekymringer og fysiske forhold har helt klart været en modstand i en slags force majeure-situation.

Jeg sneg mig til et kvarters uddrag af hjemmetræningsprogrammet på vores stue på afdelingen (!). Jeg skrottede egentlig alle tanker om træning, da jeg ikke anede, hvordan ugen ville gå. Men det var også rart at kunne gøre bare lidt – og der viste hjemmetræningsprogrammet sig værdifuldt på en ny måde.

 

LÆS MERE Se Marianns træningsprogram for uge 5.

 

Hospitalsmad dur bare ikke. Slet ikke, når man som jeg lever gluten- og mælkefrit. Så jeg vidste, at jeg var nødt til at planlægge og dække mig ind så godt som muligt. Jeg hentede mad hjemme og/eller bad min mand medbringe de mest simple ting, som samtidig lod sig opbevare (godt der var en vindueskarm uden for vinduet til nedkøling).

Det blev til en blanding af greenies af grønt og frugt, og hvad der lod sig gøre af protein (laks, kikærter, æg, rejer) plus avocado og hørfrøolie. Jeg supplerede med proteinpulver fra Plantforce, når der ikke var andet. Lidt knækbrød var der også. Det var ikke optimalt, men det fungerede.

Jeg mister appetit, når jeg er bekymret, så der var ikke stor lyst til mad. Jeg spiste uden skelen til fornøjelse og smag, og kun fordi jeg skulle.”

 

 

UGENS OVERRASKELSE:

“Jeg orker ikke, at det hele falder til jorden”

“Det overrasker mig sådan set ikke, at jeg er i stand til at stå distancen under mærkelige forhold. Det har jeg gjort før. Det handler om, at jeg ved, at jeg har det bedst, når jeg passer godt på mig selv, og fordi jeg ikke orker, at det hele falder til jorden. Så har jeg endnu færre kræfter.” 

 

UGENS UDFORDRING:

“Jeg har brugt alle ressourcer”

“Det giver vist sig selv. Jeg er uhyggelig træt efter at have brugt alle ressourcer den sidste uge på at være på hospitalet og være der for min søn.”

 

Hvad har du lært om dig selv i denne uge?

“Det er altid og stadig afgørende, at min måde at leve, spise og træne på er noget, jeg vælger. Motivationen ligger i det, der virker. Og så er det mig, der skal få det til at ske. Jeg kunne selvfølgelig sagtens have valgt at sige, at det var umuligt for mig at leve, som jeg plejer, når jeg nu var på en hospitalsafdeling. Men det faldt mig egentlig ikke ind, for jeg har det bedst sådan her.”

 

UGEN I TAL:

“Denne uge minus 1,9 kilo. Det overrasker mig sådan set ikke, fordi jeg har været så presset og har spist i underkanten af, hvad der er nødvendigt. Men det vil i alt sige 6 kilo, og det er skønt!”

 

MARIANNS STARTVÆGT: 82,3 kilo

MARIANNS VÆGT EFTER 4. UGE: 76,3 kilo

Hende, der har tilrettelagt Marianns sund & slank-forløb med Magasinet Liv, er:

Birgitte Nymann.

Hun er uddannet i idræt og holistisk sundhed, forfatter til et væld af sundhedsbøger, senest til Slankekuren, og ejer af Effektiv Fitness i Farum og København.

Effektivfitness.dk

Birgittenymann.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide