“Jeg føler ikke, jeg skal ‘overholde’ noget – jeg er mæt, og det fungerer!”

Mariann føler hun har frit spil i forhold til kosten, og det er fundamentet for, at hun synes, Magasinet Livs sund & slank-forløb er nemt. Hun kan godt lide tanken om, at hun ‘må’ alt men vælger det, der føles bedst for kroppen. Og sjælen! Læs hendes dagbog for uge 4 her!

10. februar 2015 af Mariann Amdisen

Nu skal det være!

Ikke flere suk og selvbebrejdelser, Magasinet Liv smider den dårlige samvittighed med dig. Vi har nemlig taget to Magasinet Liv-læsere i ed: I 6 uger skal Signe og Mariann følge hver deres sund og slank-forløb tilrettelagt af hver deres sundhedsekspert – og hver uge kan du selvfølgelig følge dem lige her! Læs deres dagbog, tjek deres tal og planer, nu kører sundhedsbussen. Skal du med?

 

SÅDAN HAR MIN UGE VÆRET:

“Det er supereffektivt at træne med Birgitte! Og sindssygt hårdt. Hun lægger vægt på lige til – og over – grænsen, så jeg virkelig tænker, at jeg bare ikke kan nå igennem de 45 sekunder, hver øvelse varer. Men det smitter selvfølgelig også af, så jeg giver den maks. gas, når jeg træner alene!

Jeg har endelig fået købt en super træningsmåtte, så jeg slipper for at bakse rundt med tæpper, når jeg træner hjemme. God investering!

Jeg er stadig vild med at træne, og det er ikke en kamp. Jeg savner mod forventning ikke det med at skulle brænde igennem med cardio for at føle, at jeg har trænet ordentligt. Jeg bliver rigeligt gennemtrænet af styrketræningen, uden at det udmatter kroppen vildt. Det oplevede jeg, da jeg trænede meget sidste år – at det udmattede kroppen – og jeg tabte mig heller ikke. Måske fordi min krop blev stresset.

 

 

Mandag var jeg formentlig i underskud ved træningsstart, så jeg oplevede ikke at kunne træne ordentligt igennem, hvilket betød, at jeg onsdag sørgede for at have spist nok et stykke tid inden.

Det er alfa og omega at spise nok og være mæt nok. Det betyder så også , at jeg skal være fremadsynet og ALTID have mad med mig. I lørdags gik jeg i fælden og troede, at jeg uden frokost lige kunne klare mig igennem et arrangement med børnene. Med det resultat, at jeg bankede helt ned blodsukker-mæssigt. Farvel til overskud og goddag til gensyn med lammende træthed, surhed og utilpashed. Følte mig ret dum, men det var god læring.

Onsdag kom jeg ved et uheld til at spise noget i kantinen på arbejde, som formentlig indeholdt gluten. Reaktionen kom i form af oppustethed og mavekneb. Generelt fungerer kosten stadig godt. Jeg føler ikke, jeg skal ‘overholde’ noget. Jeg er mæt, og det fungerer i praksis. Det er fundamentet for, at jeg synes, det er nemt. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg ‘må’ alt men vælger det, der føles bedst for min krop. Og sjæl.”

 

LÆS MERE Se Marianns kostplan for uge 4.

 

UGENS OVERRASKELSE:

“Jeg nåede at indgyde min 16-årige søn respekt”

“Jeg kan ikke vinde over min 16-årige søn i at lægge arm – endnu – men jeg nåede at indgyde ham respekt. Jeg hader armbøjninger og planken, men jeg er blevet sej til begge dele. 45 sekunder er lang tid ad gangen, men jeg klarer det uden at dø.

Jeg kan også mærke, at min krop responderer prompte på både det, den godt kan lide og det, den ikke kan lide. Og det var ligesom mit håb før dette forløb – at kunne mærke, hvad jeg har brug for, og ikke tænke, hvad jeg ‘skal’ og ‘må’. At få et mere naturligt forhold til både kost, træning og søvn. Det betyder også, at det er okay, selv om det hele ikke er perfekt!”

 

UGENS UDFORDRING:

“At huske, at alting vender igen”

“At acceptere, at jeg i denne uge har været mere træt , og at min fysiske styrke derfor også er lidt slatten i det.

Det påvirker også mit humør. Udfordringen er at huske, at alting altid vender igen.”

 

LÆS MERE Se Marianns træningsprogram for uge 4.

 

Hvad har du lært om dig selv i denne uge?

“At lidt er bedre end ingenting – og at det også er okay. Det er den lange bane, der tæller.

Jeg gør lidt op med alt eller intet-modellen. For eksempel gider jeg godt tage trapperne på arbejde!”

 

UGEN I TAL:

"63. Så mange trin er der op og ned fra min garderobe på arbejde, og dem tager jeg mange gange i løbet af en prøve eller en forestilling. Og så er jeg nede på 78,2 kilo. Det vil sige minus 900 gram de seneste to uger og minus 4,1 kilo i alt.”

 

MARIANNS STARTVÆGT: 82,3 kilo

MARIANNS VÆGT EFTER 4. UGE: 78,5 kilo

 

Hende, der har tilrettelagt Marianns sund & slank-forløb med Magasinet Liv, er:

Birgitte Nymann.

Hun er uddannet i idræt og holistisk sundhed, forfatter til et væld af sundhedsbøger, senest til Slankekuren, og ejer af Effektiv Fitness i Farum og København.

Effektivfitness.dk

Birgittenymann.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide