“Jeg er helt høj på det her projekt”

2,1 kilo på en uge! Ja, den er god nok. Vores testkanin Signe har kastet sig ud i første uge af Magasinet Livs Sund & Slank-forløb. Og det går over al forventning ... Læs Signes dagbog lige her

16. januar 2015 af Signe Espersen

Nu skal det være!

Ikke flere suk og selvbebrejdelser, Magasinet Liv smider den dårlige samvittighed med dig. Vi har nemlig taget to Magasinet Liv-læsere i ed: I 6 uger skal Signe og Mariann følge hver deres sund og slank-forløb tilrettelagt af hver deres sundhedsekspert – og hver uge kan du selvfølgelig følge dem lige her! Læs deres dagbog, tjek deres tal og planer, nu kører sundhedsbussen. Skal du med?

 

SÅDAN HAR MIN UGE VÆRET:

“Kan jeg tabe mig, når jeg æder så meget?”

“Det har været en vild uge. Der er bare sket rigtig meget, og jeg føler mig megasund! Jeg har trænet hos Rikke, min slankekonsulent, mandag og torsdag. Jeg har været til Bikefit onsdag i Fitness World, og lørdag trænede jeg i maskiner, også i Fitness World. Jeg har følt mig vildt mæt og har ikke kunnet spise helt op hver gang, så sulten har jeg ikke været en eneste gang.

 

LÆS MERE Se Signes træningsplan for uge 1.

 

Det er en lidt mærkelig følelse, da jeg ikke kan lade være at tænke: Kan jeg så tabe mig, når jeg æder så meget og hele tiden? Men det er jo efter råd fra Rikke, og jeg ved, hun ved, hvad hun taler om.

Min uge har været helt anderledes fra sidste uge, hvor jeg jo bare levede, som jeg plejede. Jeg laver mad hele tiden og tænker hele tiden fremad. Det er vigtigt at være forberedt. Så jeg når alle mine hovedmåltider og mine to mellemmåltider.

Tirsdag efter Rikkes første holdtræning kunne jeg stort set ikke gå, da jeg var SÅÅÅ øm. Av, mine stakkels lår. Det har været en fed, travl og meget spændende uge. Jeg er helt høj på det her projekt.”

 

UGENS OVERRASKELSE:

“Jeg har slet ikke lyst til søde sager”

“Jeg er faktisk lidt overrasket over, i hvor vildt dårlig form jeg er. Hvor svært små simple øvelser er. Men jeg blev alligevel også overrasket over mig selv på Bikefit-holdet. Jeg var med uden at holde pauser eller sætte mig ned – hele timen! Og jeg er overrasket over, hvor hurtigt mine lårbasser var nogenlunde okay igen. Det tror jeg er, fordi jeg får så meget protein, som jo er med til at genopbygge efter træning.

Jeg har slet ikke lyst til søde sager. Har ikke på noget tidspunkt tænkt, at jeg kunne spise chokolade (jeg elsker ellers chokolade). Men jeg kan mærke, at jeg ligesom mangler at putte noget i munden, specielt om aftenen i sofaen. Så drikker jeg en god kop te.”

 

LÆS MERE Se Signes kostplan for uge 1.

 

UGENS UDFORDRING:

“Skyr vokser i min mund”

“Det har helt klart været at undvære mine elskede havregryn med rosiner til morgenmad. Jeg har spist det i millioner af år, også de andre gange jeg har tabt mig, så da Rikke sagde, at der er for få proteiner og for mange kulhydrater i, tænkte jeg først: Ejh, hvorfor nu det, det har jo ikke været et problem før? Men jeg kom hurtigt på rette vej og tænkte, at jeg skal gøre præcis, som hun siger, så det her kommer til at være sidste gang, jeg er på kur.

Det blev så en udfordring at få skyr ned om morgen, og jeg har opgivet. Kan ikke. Det vokser i min mund. Kan godt på andre tider af døgnet, men ikke til morgenmad. Så alternativet blev All Bran med skummetmælk og så æg eller proteinshake til. Det kan jeg klare.

Det har også været en udfordring at skulle undvære min elskede Coca Cola Zero. Rikke har fortalt, at det er en slags sutteklud, så jeg er jo nødt til at droppe den. Har kun lige drukket et enkelt glas en enkelt dag, men nu her en uge senere savner jeg det faktisk ikke. Har i stedet købt noget lækkert urtete fra Pukka og laver et krus af det, når jeg har lyst til at drikke noget med smag frem for vand hele tiden.

På mit job er der konstant guf på bordet, men jeg kan faktisk ikke sige, at det har været en udfordring ikke at spise det, for jeg har ikke haft lyst. Jeg er så fokuseret på det her, at jeg ikke har lyst. Tænker: Ja, ja, Signe, det kommer nok om fire-fem uger. Men lige nu kører det bare.”

 

Hvad har du lært om dig selv i den her uge? 

“At jeg er megasej og bare vil det her. Og at det er mest motiverende for mig, at der er en, der viser vej – og holder mig lidt i ørene.”

 

UGEN I TAL:

“Har kun drukket et glas Coca Cola Zero. Og har tabt 2,1 kilo – jaaaaaahhh!”

 

SIGNES STARTVÆGT: 82,4 kilo

SIGNES VÆGT EFTER UGE 1: 80,3 kilo

 

Hende, der har tilrettelagt Signes sund og slank-forløb med Magasinet Liv, er:

Rikke Thomsen Wolgast.

Hun er slankekonsulent, kostvejleder og personlig træner og ejer af Dit Velvær i Ballerup.

Ditvelvaer.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide