Par sover
© iStock

Hvis du vil sove godt om natten, spiller din partner en afgørende rolle

Din partner skal have nogle helt specifikke egenskaber for at give dig en god nattesøvn. Opfylder han dem?

23. maj 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Udover at en god nats søvn giver dig energi til at klare morgendagens strabadser, er der også en række (overraskende) fordele ved at smide dig i sengen og lukke øjnene. Søvn giver dig nemlig både et bedre sexliv, gør din hjerne knivskarp, og så bliver du også slank af at sove!

Du bruger op til en tredjedel af dit liv på at sove, og derfor er det også rigtig vigtigt, at du sover GODT. Og her har din partner altså en afgørende rolle.

Sov godt – hele natten

Kender du følelsen af at vågne efter en lang nats søvn, hvor du har sovet igennem hele natten? Det er skønt, ikke? Faktisk er det lige præcis denne slags søvn – hvor du føler dig både sikker, tryg og ude af fare – som er den bedste for dig, viser en undersøgelse.

Undersøgelsen er offentliggjort af Social Personality and Psychological Science og viser, at hvis du har en forstående partner, der giver dig følelsen af tryghed i hverdagen, mindsker det angst, hvilket forbedrer din søvnkvalitet. 

Når vi føler, at dem omkring os kan beskytte og berolige os, hvis noget skulle gå galt, sover vi altså bedre – og denne egenskab gælder både i dit forhold til din partner og i forholdet mellem dine børn og dig. 

Få et lykkeligere liv med en forstående partner

Tidligere forskning viser, at der er sammenhæng mellem at have en forstående partner og psykisk sundhed og velvære, skriver ScienceDaily. Til dette uddyber forskeren bag undersøgelsen, Dr. Emre Selçuk:

“Bevismaterialet, vi har fået de seneste år, viser, at hvis vi skal have et lykkeligere, sundere og længere liv, skal vi satse på en forstående partner.” 

Hvis din mand ved, hvad du har brug for (selv når du ikke engang selv ved det), tyder det på, at han stadig er helt skudt i dig og er en forstående og beskyttende mand, og det giver dig altså både en god nattesøvn OG et lykkeligere liv. Det er svært at være utilfreds med, hva'? 

Du vil (garanteret) også kunne lide