Økologiske æbler
© iStock

Hvad skal du vælge, når du skal vælge økologisk?

Vi giver dig top 10 over de bedste økovalg til sund hverdagsmad

9. oktober 2017 af Gitte Høj

Sundhedsredaktør Gitte Høj brænder for sundhed. Så meget, at hun er både kostvejleder, psykoterapeut og sundhedsjournalist. Så læg trygt din sundhed i hendes hænder.

Denne måned øser hun af tips til den sunde hverdagsmad. 

Nye tal om sundhed

Kan du også komme i tvivl om, hvorvidt eller hvad det kan betale sig at købe økologisk, er der hjælp at hente i nye tal fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol.

De tal har Danmarks Naturfredningsforening nemlig omsat til en top 10-liste over de fødevarer, det giver allermest mening for dig at vælge i deres økologiske varianter.

De 10 fødevarer bidrager nemlig ellers tilsammen med 75 procent af den sprøjtegift, der rammer dig via maden. Især udenlandske fødevarer indeholder mange sprøjtegifte. 

Dine top 10-økovalg

1. Æbler

2. Hvedemel

3. Tomater

4. Pærer

5. Rødvin

6. Vindruer

7. Salat

8. Kartofler

9. Agurker

10. Jordbær

Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nr. 79.

Du vil (garanteret) også kunne lide