Kvinde svømmer i svømmehal
© iStock

Her er 6 grunde til, at du skal begynde at svømme

Svømning er en genial sport, der både giver dig god kondition samt en smuk og smidig krop.

19. august 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Enten elsker du svømmehallen eller også kan det føles grænseoverskridende at bevæge sig rundt i badetøj, men tro os, det vil være det hele værd. Svømning er en sport, der med til at give dig en god kondition i en smuk og smidig krop. Vi giver dig her seks grunde til, hvorfor du skal begynde at svømme.

1. Det er godt for dit hjerte

Svømning styrker dit hjerte på en facon, ingen andre motionsformer kan, da du holder et stærkere fokus på din vejrtrækning samtidig med, at du holder et mere stabilt tempo i vand. På længere sigt vil din svømmetræning resultere i, at dit hjerte vil blive meget stærkere.

2. Du får bedre kondition

I forlængelse af det ovenstående punkt, vil svømmetræningen også forbedre din kondition. Din krop kan udholde mere under vand end på land, og du kan derfor svømme en længere distance end du ville have kunnet, hvis du i stedet havde valgt løbetræning. På den måde vil dit niveau rykke sig hurtigere end hvis du løb. 

3. Det styrker dine kernemuskler

Dine kernemuskler er de muskler, der befinder sig omkring taljen. Altså dine mavemuskler og dine lænd. Når du svømmer, bruger du ikke kun én enkel muskelgruppe, men du udnytter alle muskler i din krop. Cirka 70% af din svømmeindsats kommer fra din overkrop, men når det er sagt, så er det også en fremragende bentræning – især hvis du varierer dine svømmeteknikker. 

4. Din krop bliver mere smidig

Du kender det sikkert fra badet eller spaen. Din krop og dine muskler slapper bare mere af, når du kommer i kontakt med vand. Fordi dine muskler slapper af, øger det din krops fleksibilitet, så du nemmere kan strække ud og dermed blive mere smidig. Det er også grunden til, at elitesportsudøvere tager en svømmetur efter træning – det skyller toksiner ud og forhindrer, at de er ømme den næste dag. 

5. Du får slankere, men stærkere muskler

I modsætning til vægttræning, hvor du opbygge korte, tætte muskler, så vil du med svømmetræning opbygge lange og slanke muskler. Disse "svømmemuskler" er med til at øge dit stofskifte, så du forbrænder kalorier i længere tid.

6. Det hjælper dig med dit vægttab

Svømning er en af de mindst belastende former for træning, og er derfor et oplagt motionsvalg, hvis du har problemer med leddene, da du ikke får vrid i kroppen, når du bevæger dig i vandet. Men selvom du ikke føler, at det er så hårdt, som hvis du løb, så kommer du lynhurtig til at se resultater, fordi du bruger alle dine muskler, og det medfører en højere fedtforbrænding.

Kilder: Active.com, Sundhedsguiden.dk, Alt.dk, Motion-online.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide