Hobbyer, der styrker krop og hjerne | kvinder danser ballet
© iStock

Her er 8 hobbyer, der styrker din krop og din hjerne

Mangler du en hobby, og vil du gerne have en, der er lidt anderledes? Bliv inspireret af disse otte hobbyforslag. Måske passer én af dem dig.

1. november 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Hvis du føler, at du er i en periode i dit liv, hvor du har mere tid og overskud, karrieren er på plads, og ungerne kan klare sig selv, så er det måske tid til at finde dig en spændende hobby. Det kan eksempelvis være noget, der både underholder dig og styrker din krop og hjerne. 

Det kan være svært at finde en hobby, der passer til din personlighed og dit temperament, men det handler sådan set bare om, at du skal kaste dig ud i det, så du kan få en ny og spændende hobby, der er anderledes end frimærkesamling eller badmintontirsdag. 

Vi har samlet 8 forslag til sjove og kreative hobbyer, du kan kaste dig ud i.

1. Skuespil

Du behøver ikke at være professionel eller kunne Hamlet udenad for at kunne optræde på en scene. Der er mange lokalsamfund, der har deres egne teatergrupper, og hvis det ikke findes i dit nærområde, så kan du oprette din egen skuespillertrup. Når du spiller skuespil, så øver du dine artikulationsevner ved at tale højt og tydeligt, du vil få mere selvtillid, du vil møde en masse nye, interessante mennesker – og så er det udfordrende på en fed måde. 

2. Bliv blogger

Med din egen blog kan du virkelig udfolde dine kreative sider inden for skrift, fotografi, strik, eller hvad du ellers interesserer dig for. Blogging handler om at dele idéer, synspunkter, inspirationskilder med mennesker over hele verden. Du udfordrer dig selv, imen kke bare ved at skrive; det visuelle i dit layout har også en stor betydning, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

3. Sylt selv frugt og grønt

Du har måske et drivhus fyldt med de lækreste frugter og grøntsager, men du og din familie når ikke at spise det hele, inden det bliver dårligt. Når du sylter, stopper du den naturlige nedbrydning, så dine frugter og grøntsager holder endnu længere. Det lyder måske som noget, din mor ville gøre, men det er utrolig nemt, og så er det da lækkert lige at kunne tage et glas syltede pærer ned fra hylden og spise til dessert – især når pærerne er fra din egen have. Det er for resten også en superfin værtindegave, hvis du gerne vil give noget lidt anderledes.

4. Gå til dans

Drømmer du om at danse rundt i smukke, lange kjoler som i Vild med dans? Eller har du en lille hiphop-danser i maven? Ligegyldigt hvad, så er dans en perfekt mulighed for at have det sjovt, imens du bruger kroppen. Dans er i øvrigt med til at træne din koordination, din fleksibilitet og din hukommelse. Ligegyldigt om du er en ren Ginger Rogers eller ej på et dansegulv, så skal du nok få det sjovt! 

5. Lav dine egne smykker

Du vil blive fascineret over, hvilke smykke du kan lave med nogle simple materialer nede fra hobbybutikken. Hvad enten du har lyst til at lave dine egne øreringe, halskæder eller ringe, kan du rigtigt få lov til at lege og være kreativ, hvilket gavner dig utrolig meget.

6. Begynd at strikke

Ligesom hjemmelavede smykker er strikning også en sjov hobby, der udfordrer dine kreative evner. Ikke alene træner du din motorik, når du strikker, men du stimulerer også din hjerne og modvirker symptomer på depression, da det at strikke får dig til at slappe af og giver dig en følelse af at have udrettet noget godt. Og som bonus vil hele familien blive glad for hjemmestrikkede sokker!

7. Lær et nyt sprog

Det her er nok en af de mere tidskrævende hobbyer, men der er store fordele at hente! Ikke alene det lærer du et nyt sprog, du laver også en ordentlig omgang hjernegymnastik. Hvis du ikke har tålmodigheden til at lære det selv, så prøv en sprogskole. Når du træner din hjerne, hæmmer du sygdomme såsom demens – og ville det ikke være federe at kunne bestille en kaffe på fransk, næste gang du er i Frankrig? Oui!

8. Spil et instrument

Måske blev du tvunget til klaver af din mor, da du var barn, men har siden fortrængt det i ren trods, eller også kunne du måske bare ikke holde takten på xylofonen. Du kan lære det nu! Det kræver ganske vist dedikation, træning og tålmodighed, men du holder din hjerne godt aktiveret, og det betaler sig i sidste ende.

Kilde: Liveboldandbloom.com

Du vil (garanteret) også kunne lide