Moden kvinde smører creme i ansigtet?
Husker du at smøre creme med solfaktor i ansigtet selv på gråvejrsdage?© Getty Images

Her er 3 (livs)vigtige grunde til, at du skal huske solfaktor året rundt

Også når det er overskyet!

3. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Om sommeren er det skønt med solens stråler, der varmer og farver vores hud. Vi er som regel gode til at huske solcremen om sommeren, men om vinteren er det da ikke nødvendigt ... eller hvad? 

Jo. For solen udsender altid UVA- og UVB-stråler (usynlige ultraviolette stråler), og det er dem, der gør din hud dejligt gylden om sommeren, men de er desværre også skadelige – og jo ikke kun om sommeren. 

Derfor giver vi dig her tre hypervigtige grunde til, at du skal huske solcremen eller i hvert fald solfaktoren året rundt.  

1. Solfaktor beskytter mod hudkræft

Solcreme holder vores hud fra at blive forbrændt – ikke fra at blive brun. Jo flere forbrændinger vores hud bliver udsat for, jo større er risikoen for at udvikle hudkræft. Så husk solcreme.

2. Solbeskyttelse forebygger rynker

Når vores hud bliver udsat for meget sol, så ældes den desværre også. Det er UVA-strålerne, som kan trænge dybt ned i huden og ødelægge dens dna.

Solcreme er den bedste forbyggende rynkecreme, der findes, når det kommer til de rynker, der forårsages af solen.

3. Solen stråler ikke kun om sommeren

Efter en skiferie har vi næsten altid fået lidt farve i ansigtet, selv om det var bidende koldt. Det er, fordi solens stråler bliver reflekteret i overflader som vand, beton, sand og sne. Det er derfor også nødvendigt med solcreme på vinterferien. 

Vær desuden opmærksom på, at solens stråler også slipper igennem en overskyet himmel – en gråvejrsdag er altså ikke ensbetydende med, at du ikke bliver ramt af solens stråler. Og derfor er det en rigtig god idé at investere i enten en solcreme eller en dagcreme med solfaktor, som du kan smøre dit ansigt og din hals ind i hver dag året rundt. 

Et godt tip er at tjekke UV-indekset. Det kan du blandt andet gøre på dmi.dk. Hvis UV-indekset er tre eller derover, så er det nødvendigt at beskytte din hud med solcreme.

Kilde: Apoteket.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide