Moden kvinde smører creme i ansigtet?
Husker du at smøre creme med solfaktor i ansigtet selv på gråvejrsdage?© Getty Images

Her er 3 (livs)vigtige grunde til, at du skal huske solfaktor året rundt

Også når det er overskyet!

3. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Om sommeren er det lækkert med solens stråler, der varmer og farver vores hud. Vi er som regel gode til at huske solcremen om sommeren, men om vinteren er det da ikke nødvendigt... eller hvad? 

Solen udsender UVA- og UVB-stråler (usynlige ultraviolette stråler), og det er dem, der gør din hud dejligt brun om sommeren, men de er desværre også skadelige – og ikke kun om sommeren. Derfor giver vi dig her tre vigtige grunde til, at du skal huske solcremen eller i hvert fald solfaktoren året rundt.  

1. Det beskytter mod hudkræft

Solcreme holder vores hud fra at blive forbrændt – ikke fra at blive brun. Jo flere forbrændinger vores hud bliver udsat for, jo større er risikoen for at udvikle hudkræft. Så husk solcremen – for det er heldigvis ikke et valg mellem hudkræft og den dejlige, brune farve, vi gerne vil have.

2. Det forebygger rynker

Når vores hud bliver udsat for meget sol, så ældes den desværre også. Det er UVA-strålerne, der er synderen, da de kan trænge dybt ned i huden og ødelægge dens DNA.

Solcreme er den bedste forbyggende rynkecreme, der findes, når det kommer til at bekæmpe de rynker, der forårsages af solen.

3. Solen stråler ikke kun om sommeren

Efter en skiferie har vi næsten altid fået lidt farve i ansigtet, selvom det var bidende koldt. Det er, fordi solens stråler bliver reflekteret i overflader som vand, beton, sand og sne. Det er derfor også nødvendigt med solcreme på vinterferien. 

Vær desuden opmærksom på, at solens stråler også slipper igennem en overskyet himmel – en gråvejrsdag er altså ikke ensbetydende med, at du ikke bliver ramt af solens stråler. Og derfor er det en rigtig god idé at investere i enten en solcreme eller en dagcreme med solfaktor, som du kan smøre dit ansigt og din hals ind i hver dag. 

Et godt tip er at tjekke UV-indekset. Det kan du blandt andet gøre på dmi.dk. Hvis UV-indekset er tre eller derover, så er det nødvendigt at beskytte din hud med solcreme.

Kilde: Apoteket.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide