Mor med sin datter
© iStock

Undersøgelse viser, hvilke ansigtstræk dit barn har arvet efter dig

Du synes måske, at din lille guldklump har arvet dit skønne smil – men hvad siger forskningen?

20. april 2017 af Katrine Vendelbo

Vi har allerede slået fast, at din datter eller søns intelligens kommer fra dig. Ikke overraskende, tænker du? Det er nu ikke helt skidt at kunne slå fast, at dit kloge hoved er gået i arv.

Men hvordan forholder det sig med resten af kroppen? Du har sikkert forsøgt at sammenligne dine babybilleder med billeder af dine egne børn, men indtil nu har det været svært at sige noget om, hvilke ansigtstræk du giver videre til dine børn. 

Undersøgt 1.000 tvillinger

Nu kommer forskning fra London dig til undsætning. Ved at have scannet omkring 1.000 tvillingers ansigter med 3D kameraer, har forskere kunnet udpege, hvilke områder i ansigtet der er identiske.

Der viste sig at være en afgørende forskel i sammenligningen mellem enæggede tvillinger, som har de samme gener – og sammenligningen mellem tveæggede tvillinger, som kun deler halvdelen af de samme gener.

Forskerne undersøgte, hvilke dele af de identiske tvillingers ansigter der lignede hinanden mest. Herefter regnede de sig frem til, at de ansigtsdele må være formet af generne. 

Næse, læber og øjenkrog

Men hvilke ansigtstræk er det så, at du har givet videre til dine børn? Det viste sig, at det især er området, hvor næsen slutter, kindbenene, øjenkrogen og området lige over og under læben, som i høj grad er formet af generne.

Hvis ikke du allerede har gjort det, kan du jo kigge efter hos dine unger og dig selv, om forskningen taler sandt? Og nu du er i gang med at nærstudere dine ansigtstræk, kan du passende teste, hvad dit ansigt siger om dig her.

Du vil (garanteret) også kunne lide