Tryk på pauseknappen!

Blandt de sunde tendenser i 2015 ligger der en, der nok vækker genklang hos de fleste af os. Nemlig ønsket om mere pausetid. To nye bøger har fundet den tid til dig.

1. april 2015 af Gitte Høj

De fleste af os har travlt fra morgen til aften. Det kan presse både krop og sjæl, at dagen ikke har nok huller til at synke ned i og bare være i. Forskere har længe været optaget af, at pauser gør stor gavn for din mentale og kropslige sundhed. Men pauser kan have trange kår, når effek­tiviteten styrer.

Set i det lys er den lille bog 24 pauser af Mette Kopp et meget fint og brugbart indspark til at finde pauser i din hverdag. Hvor du trækker vejret dybt, er 100 procent til stede og gør noget godt for dig selv.

Det handler om at træne nærværs­musklen. Jo stærkere den er, des mere tid vil du opleve, at du har. Hypotesen er nemlig, at du kan lære at være nærværende og dermed undgå at ligge eller bukke under for hverdagens høje tempo. Med bogen i hånden kan du kaste dig ud i 24 små øvelser, der hjælper dig med at være i nuet, med at være til stede. Det giver god mening og god hjælp. Bogen er også en sund og kærlig gaveidé. 

24 pauser af Mette Kopp, Pretty Ink, 64 sider, 70 kr.

Shop bogen her.

Nærvær kræver det også, når du bager brød. Så hvis du tænker på pauser som noget, hvor du gerne vil have hænderne i noget og mærke en anden form for nydelse og fordybelse, er det oplagt at stikke næsen i det seneste skud fra Claus Meyers kogebogsstamme: Meyers bageskole

Det er så opbyggeligt at stå og ælte derudad, mens du langsomt lader dit brød tage form. Claus Meyer lærer fra sig og giver dig opskriften på fire grunddeje, der er basis for de fleste af bogens mange opskrifter. Derudover bliver du lært op i at bruge dine sanser – så du kan dufte, smage, mærke, se og lytte til din dej og dit brød. Alle tiders mulighed for at holde en sund pause i hverdagen. Og så trækker det jo ikke ned, at der er noget godt at sætte tænderne i bagefter.

 

Meyers Bageskole – Alle kan lære at bage af Claus Meyer, Lindhardt og Ringhof, 304 sider, 240 kr.

Shop bogen her.

 

Artiklen blev bragt første gang i Magasinet Liv nummer 48.

Du vil (garanteret) også kunne lide