Sover du (lidt for) uroligt?

Eller har du decideret søvnbesvær? Undersøgelser viser, at hver anden kvinde over 40 har søvnproblemer!

30. november 2011 af Gitte Høj og redaktionen

Findes der noget værre end urolige eller decideret søvnløse nætter? Du vender og drejer dig, tænker som en gal og bliver mere og mere træt af tanken om, at du mister din nattesøvn - men kan stadig ikke sove! Det ved Liv-læseren Tine Juul alt om, og i det nye Liv har vi sat hende på en søvnkur (skabt af Lis Lyngbjerg Steffensen, der står bag bogen Søvnkuren). Læs, hvordan hun fik sin nattesøvn og et kæmpe overskud igen i Liv nr. 10!

Søvnkuren (den korte version):

1. Skab en rutine: Begynd at gøre dig klar til at gå i seng kl. 22, og sluk lyset 22.30. Prøv at gå i seng samme tid. Gå i seng og stå op på samme tidspunkt, uanset om det er hverdag, weekend eller ferie.

 

2. Luk ned: Forbered dig på at skulle i seng i god tid. Sluk det meste af lyset 21.30, så du kun har enkelte lamper tændt, for at stimulere dit søvnhormon.

3. Lav et aftenritual: Fra 21.30 kan du have et lille program af faste ting, du gør hver aften. Du kan pakke din taske, tage et varmt bad, drikke en kop kamillete, høre beroligende musik og finde en bog at tage med i seng.

4. Få styr på tankerne: Sæt dig ned, og tænk igennem, om der er løse ender, du skal forholde dig til, inden du går i seng. Brug eventuelt papir og blyant.

5. Undgå at stresse: Hvis du ikke er faldet i søvn efter et kvarter, så stå op. Lav noget, du synes er rart, så du kan fjerne presset over ikke at kunne sove. Gå i seng igen, når du begynder at gabe og føler dig træt.

6. Få ro i kroppen: Hvis tankerne flyver, så prøv at holde hånden på maven og trække vejret helt dybt ned i maven.

Kilde: Lis Lyngbjerg Steffensen, forfatter til Søvnkuren - til dig, der er træt af at sove dårligt.

Du vil (garanteret) også kunne lide