Sådan får du et stærkt underliv

Rigtig mange af os 40+ kvinder kæmper dagligt med efterdryp. Nyt silikoneæg hjælper dig med de knib, der skal til for at holde tæt.

27. oktober 2015 af Gitte Høj

For hver tredje 40+ kvinde er efterdryp en daglig plage. Hver tredje! Urindryppene følger ofte i kølvandet på et grin, en hosten, eller når du er aktiv og for eksempel dyrker motion. Det begynder ofte efter en fødsel og bliver mere udbredt med alderen.

Alligevel er det et tabu og ikke rigtig noget, vi taler om. Men det skal vi da, for hverken du eller jeg behøver at finde os i at have det sådan.

Træning af bækkenbunden er først og fremmest det, der skal til. Musklerne her er lidt oversete, men de kan altså blive slappe på samme måde som kroppens øvrige muskler. Og trænes stærkere. Ifølge Kontinensforeningen kan selv 70 procent af de alvorlige tilfælde hjælpes.

Og ja, vejen frem er at knibe. Men ja, det kan også knibe med at huske den gode vane. Hent hjælp i det lille træningsredskab Luna Smart Bead. Det er et glat og blødt vibrerende silikoneæg, der har et indbygget træningsprogram til bækkenbunden. Det har et 5-trins vibrationssystem, der guider dig igennem øvelserne. Under selve træningen skal du knibe, når ægget vibrerer, og slappe af, når vibrationerne stopper. Ægget husker din træning, så øvelserne bliver mere udfordrende, indtil du når niveau 5. Det ligger i en fin pose med en let glidecreme, vejer 50 gram, er vandtæt. Og skal da prøves.   

“Tager en dyb vejrtrækning og går i gang. Ved jo, at jeg godt kunne bruge en lidt strammere undervogn. Lækker lidt på mine løbeture, hvis blæren bliver for fyldt. Ægget glider nemt op, og jeg mærker tydeligt, hvornår jeg skal knibe. Og okay, det er mindre kedeligt, end når jeg laver de klassiske knibeøvelser.  Da jeg starter op anden gang, går jeg direkte på niveau tre, som ægget har registreret som mit nu-niveau. Sejt. Og det virker altså. Enkel, målrettet og resultatorienteret træning. Mærker en forskel. Er blevet bedre til at holde mig og til at holde tæt, når jeg løber. Optur.”

Hold øje med dit underliv – i det hele taget

Hvert år rammes 600 kvinder af kræft i æggestokkene, og desværre er kun en tredjedel i live efter fem år. Det kan vi ændre på ved at kende symptomer og komme hurtigere til læge. Gå til læge, hvis du dagligt har et eller flere af disse symptomer.

Hold helt præcist øje med:

  • En oppustet mave, som varer ved
  • En påfaldende træthed
  • Daglige mavesmerter eller en følelse af tyngde i maven
  • Madlede eller manglende appetit

Kilde: Kontinens.dk, Opdag.nu

Du vil (garanteret) også kunne lide