Tina Kold Jensen er 52 år, læge og professor ph.d. Hun vil ikke finde sig i en forringet livskvalitet i overgangsalderen.
Tina Kold Jensen er 52 år, læge og professor ph.d. Hun vil ikke finde sig i en forringet livskvalitet i overgangsalderen.© Thomas Dahl, Benjamin Media

Sådan kom jeg godt igennem overgangsalderen – uden hormoner

Frygter du overgangsalderen eller døjer du nu med hedeture, dårlig søvn og et humørbarometer som en teenager? Bare rolig, der er hjælp at hente - også uden brug af hormoner.

12. april 2018 af Benjamin Native Studio for Femarelle

Du kender sikkert flere kvinder, der udmattet har svedt sig igennem hedeture og humørsvingninger? For nogens vedkommende står det på i årevis.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at frygte overgangsalderens forskellige gener - heller ikke, selv om du ikke har lyst til at tage hormonpiller. 

Fik hjælp med kosttilskud

Tina Kold Jensen, 52, har droppet sine hormonpiller og tager i stedet kosttilskuddet Femarelle, der har reduceret hendes hedeture, så hun kan beholde sin aktive livsstil.

For et års tid siden bølgede de første hedeture ind over Tina Kold Jensen og stjal hendes nattesøvn og hendes sædvanlige energi om dagen. Fra at have en hverdag med et travlt arbejde og med løb, cykling og svømning, oplevede Tina pludselig, at hun ikke havde energi til at følge med på de lange træningsture på cyklen. Om natten sov hun dårligt, fordi hun gentagne gange blev vækket og havde svært ved at falde til ro igen.

”Jeg vågnede, og så gik der typisk et minut, og så kom hedeturen. Jeg reagerede på øget puls og uro i kroppen, og det føltes som om, det var hele tiden,” fortæller Tina.

Om dagen havde hun hedeture et par gange i timen. Men det værste var manglende energi.

“Mine cykelveninder kunne se, at jeg ikke var mig selv. Hvad er det med dig? Du piver da aldrig, sagde de, men jeg kunne bare ikke følge med.”

Slut med hedeture

Overgangsalderen er en naturlig fase af livet, hvor din krop er i gang med en hormonel ommøblering, men det betyder ikke, at du skal døje med en dårlig livskvalitet i længere tid.

Tina fik i første omgang ordineret østrogencreme af sin læge, men det var ikke nogen succes:

“Jeg tog 5-6 kilo på i løbet af få uger, og jeg fik en uro i kroppen, så det droppede jeg. Men så foreslog en veninde mig at prøve Femarelle.”

Tina havde på det tidspunkt prøvet andre kosttilskud med grim smag og ringe effekt, så forventningerne var ikke store, men hun blev overrasket, for pillerne virkede faktisk.

“I starten tog jeg begge piller om morgenen for at huske det, men da jeg først begyndte at tage dem rigtigt morgen og aften, kunne jeg næsten med det samme mærke en forandring til det bedre.”

I dag oplever Tina, at hendes energiniveau er tilbage. Hun sover bedre, og hedeturene er på et mere behageligt niveau.

“For en måned siden, var mine hedeture faktisk væk, i øjeblikket kommer de lidt igen, men Femarelle reducerer dem meget, og jeg kan straks mærke det, hvis jeg glemmer en pille, så kommer de tilbage. Det virker på mig,” forklarer Tina Kold Jensen.

Derfor virker Femarelle

Femarelle er et kosttilskud, der er udviklet på baggrund af videnskabelige undersøgelser. Der findes tre typer tilskud, beregnet til at matche din krops behov før, under og efter klimakteriet. Produktets vigtigste ingrediens er specielt behandlet og fermenteret sojabønne (DT56a), som har en lang række egenskaber og ikke påvirker bryst- og underlivsvæv.

Herudover varierer indholdet, alt efter hvilket stadie af overgangsalderen, du er kommet til.

Du kan forebygge med Femarelle Rejuvenate i 40’erne, hvor din krop kan have glæde af vitamin B2 mod træthed og biotin, der hjælper dit stofskifte.

Når overgangsalderen for alvor sætter ind, går du over til Femarelle Recharge, der ud over DT56a også indeholder vitamin B6, der hjælper med at regulere den heftige hormonaktivitet i din krop. Test viser, at tre ud af fire kvinder oplever, at deres hedeture og træthed aftager, nå de bruger Femarelle i denne fase.

Til perioden efter overgangsalderen kan du benytte Femarelle Unstoppable, hvor du har ekstra brug for D-vitamin, kalk og biotin til dine knogler og slimhinder.

Du vil (garanteret) også kunne lide