Lysterapi
Lysterapi

Magasinet Liv tester energilampe: Sådan virker det

“Jeg synes, jeg har været mindre tvær, end jeg plejer på den her tid af året. Det synes min mand også.”

27. februar 2016 af Lea Østergaard Andersen

Vi nærmer os den første officielle forårsmåned, men der er altså stadig et stykke, til himlen er blå, og lyset bare fosser ind i vores hjerner for at gøre dem gladere. Med andre ord: Lysterapi giver fortsat mening. Og der er mange lysterapi- eller energilamper at vælge imellem.

En af de nye er danske Needlite. Som så faktisk er to lamper. Det er nemlig noget af det nye – at det i stedet for en lampe, du skal sidde foran, er to lampe-tårne, som du placerer på hver sin side af dit bord eller din computer, så lyset er symmetrisk og ligeligt fordelt og dermed efter sigende illuderer dagslys mest muligt naturtro og uden mørke vinkler.


7 vaner, der redder dit humør


Samtidig er den tænkt som lysterapi og bordlampe i et (som kører på energisparende LED). Meningen er, at du skal sidde med den tændt, mens du arbejder, og ikke i en pause. Så du også udnytter arbejdstiden til at lade op. Det lyder smart. Vi prøver.

Needlite fra Needlite koster 3.995 kroner og fås blandt andet på Lysterapi.dk og snart på Needlite.com.

Magasinet Liv mener:
Jeg bliver altid lidt vinterdeprim, og jo ældre jeg er blevet, jo mere synes jeg, jeg mærker det. Det er, som om energi langsomt siver ud af mig fra november, men jeg mærker det først rigtigt engang i januar. Når julelysene er slukkede, og dagene bare altid rigtigt står op. Jeg bliver træt, langt lettere irriteret, synes for små ting er irriterende, jeg har lyst til at spise hele tiden og tænker konstant på den næste lur eller pause. Jeg prøver Needlite.

For det første: Jeg indrømmer blankt, at det betyder noget, hvordan noget ser ud. Og Needlite ser godt ud – ligner et Apple-produkt. Og ser det godt ud, står det fremme, og står det fremme, bliver det brugt.

For det andet: Lampen – eller lamperne – er virkelig lette at betjene. Enten med min finger eller med min iPhone, som via en app fungerer som fjernbetjening.

Og for det tredje: Jeg synes, jeg kan mærke en forandring. Nu er det jo svært at måle, hvor præcist man ligger på tristhedsskalaen, og det er altså ikke, fordi jeg har været totalt happy go lucky den seneste måned. Men jeg synes, jeg har været mindre tvær, end jeg plejer på den her tid af året. Det synes min mand også.

Jeg har godt nok ikke haft lampen med på arbejde, men jeg har brugt den i mit alrum og på mit kontor derhjemme. Haft den tændt en hel til en halv time om morgenen i alrummet, ved morgenbordet, og en time til to de fleste eftermiddage i selskab med min computer plus de løse timer ved skrivebordet i weekenderne. Og det er et rart lys at have indenfor. Selv om det ligner to eksklusive lysstofrør, så er lyset altså noget mere behageligt, og jeg ser godt ved det. Det skærer på ingen måde i mine øjne, og jeg er ellers blevet lidt lysfølsom på mine 40+ dage

Jeg har også lavet en lille og fuldstændig uvidenskabelig sammenligning af en hjemmearbejdsdag med Needlite hele dagen og en uden. Efter dagen med Needlite var jeg i klart bedre humør sidst på dagen. Jeg følte mig simpelthen ikke kørt over eller ned på samme måde. Dagen startede også bedre. Det virkede mere logisk at gå i gang, at komme i gang. (Og jeg fik ikke et overmandende behov for en lur …).

“Needlite ser godt ud – ligner et Apple-produkt. Og ser det godt ud, står det fremme, og står det fremme, bliver det brugt.”
– Lea Østergaard Andersen, testperson.

Du vil (garanteret) også kunne lide