Sukker
© iStock

Hvis du spiser for meget sukker, har du større risiko for at blive ramt af Alzheimers

Læs, hvordan dit sukkerforbrug kan have indflydelse på din risiko for at blive ramt at Alzheimers

8. marts 2017 af Maria Clara Iuel

Har vi ikke alle sammen tænkt, at lidt sukker hist og her ikke kan skade nogen? Og på baggrund af det, taget beslutningen om, at den Oreo-cheescake jo ikke spiser sig selv, selvom vi godt ved, at det ikke er det sundeste? 

Men næste gang der står en dejlig kage og lurer, så tænk dig lige om en ekstra gang, inden du sætter tænderne i herlighederne. En ny undersøgelse fra University of Bath viser nemlig, at folk med et stort indtag af sukker, har større risiko for at blive ramt af Alzheimers. 

Sukker kan være synderen 

Det er første gang nogensinde, at forskerne rent faktisk har fundet ud af, at der er en forbindelse mellem dit blodsukker og den neurologiske sygdom.

Forskerne ved allerede, at et for højt blodsukker kan føre til fedme og diabetes, og at patienter med diabetes har større chance for at blive ramt af Alzheimers. Det nye og banebrydende ved denne undersøgelse er, at forskerne kan konkludere, at folk med et stort forbrug af sukker har en større chance for at få Alzheimers, selvom de ikke har diabetes. Alene dét er en god grund til at skrue lidt ned for sukkerindtaget og op for mere af det sunde

Afgørende rolle for forskningen

De nye fund kommer derfor til at spille en afgørende rolle i den videre forsking af Alzheimers. De kommer blandt andet til at få en meget vigtigt betydning for, hvordan man kan udvikle en kronologi over, hvordan Alzheimers skrider frem. Forskerne håber på, at forbindelsen mellem sukkerindtaget og sygdommen kan hjælpe dem med at identificere de personer, der måske er i risiko for at få Alzheimers. 

Resultaterne kan forhåbentlig også bidrage til, at forskerne kan finde nye behandlingsmetoder eller nye måder at forebygge sygdommen på. 

Tænk dig om – for dit eget bedste

Så selvom vi har hørt det rigtig mange gange før, at vi skal skrue ned for de søde sager, så er det altså vitterligt en god idé at tænke sig om, når det kommer til sukker. Vi har intet imod et par kærlighedshåndtag og en topmave, men hvis for meget af det søde også kan føre til den forfærdelige sygdom, så vil vi gøre, hvad vi kan for at undgå det. 

Du vil (garanteret) også kunne lide