‘Giv et smil’ på sociale medier for sunde børnetænder

Upload et enkelt billede af dit smil på enten Facebook eller Instagram, og Zendium giver 50 kroner i den gode sags tjeneste.

9. november 2015 af Jane Hansen

For at sætte fokus på tandsundhed som en global menneskeret har Zendium søsat kampagnen ‘Giv et smil’ på de sociale medier Facebook og Instagram. Initiativet er taget, da 95 procent af alle 11-14 årige i lavindkomstlande lever med ubehandlede tandproblemer. Det har konsekvenser som skolefravær, underernæring, hæmmet vækst og koncentrationsbesvær. Derfor giver Zendium i hele november 50 kroner pr. smil, som danskerne poster på de sociale medier Instagram og Facebook med hashtagget #Givetsmil til Tandsundhed Uden Grænsers velgørende arbejde.


Følg Magasinet Liv på Instagram


Tandpine er hyppigste årsag til skolefravær

Ifølge FDI (World Dental Federation) er tandpine den hyppigste årsag til skolefravær i Filippinerne og mange andre udviklingslande. Studier viser, at ubehandlede tandsygdomme påvirker børn og unges fysiske og mentale udvikling. Konsekvenserne kan være underernæring på grund af smerter ved indtagelse af mad og dårlig indlæring, da smerterne medfører koncentrationsproblemer. I langt de fleste tilfælde findes der ikke et behandlingstilbud inden for rækkevide. Derfor vil alene adgang til viden om, hvordan sygdomme forebygges og fluortandpasta i de fleste tilfælde kunne sikre, at store dele af befolkningen får en betydelig forbedring af deres tandsundhed og livskvalitet.


Zendium tager kampen op mod den globale tandsundhed
Zendium vil sammen med danskerne hjælpe Tandsundhed Uden Grænser med at forbedre den globale tandsundhed: ”For os er sunde tænder en menneskeret. Konsekvenserne af karies blandt børn i udviklingslandene er fatale på flere niveauer– og et trist resultat af manglende ressourcer og viden. Børn med sygdom i tænderne får ikke en optimal skolegang. Og manglende skolegang hæmmer hele samfundsudviklingen. Derfor vil vi gerne være med til at sikre, at især børn får undervisning i god mundhygiejne, og at de får behandlet deres karies,” siger Lene Heilskov, Klinisk konsulent hos Zendium.

Du vil (garanteret) også kunne lide