Kvinde strikker
© iStock

Frem med strikkepindene! Derfor er det sundt for dig at strikke

Garnet og strikkepindene er ikke kun redskaber til afslapning, for ifølge videnskaben er der nemlig flere andre sundhedsfordele ved at strikke

7. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Forestil dig lige at sidde i sofaen med en varm kop kaffe og strikke, mens din yndlingsmusik spiller ud af højtalerne. Det lyder ret lækkert, ikke? Hvis din spidskompetence er at strikke, er denne stund måske din perfekte måde at slappe af på.

Garnet og strikkepindene er dog ikke kun redskaber til afslapning, for videnskaben slår nemlig fast, er der er flere andre sundhedsfordele ved at strikke. Bliv klogere på hvilke, her.

Du kan håndtere angst ved spiseforstyrrelser

Det er et overset problem, at mange 40+ kvinder lider af spiseforstyrrelser. Den angst, der kan opstå, hvis du har en spiseforstyrrelse, kan strikning hjælpe dig med at komme af med ifølge denne undersøgelse. Undersøgelsen viser, at 74 procent af testpersonernes frygt blev mindre, og at deres tanker i højere grad blev styret væk fra de bekymringer, der ofte følger med en spiseforstyrrelse. Derudover fortalte 53 procent, at de fik en tilfredstillende følelse ved at strikke og var stolte af deres værk.

Hvis du kender en, som har en spiseforstyrrelse, giver vi dig her syv gode råd til at tage hul på snakken – og så kan du jo eventuelt også introducere den ramte til stikning?

Du kan formindske risikoen for demens

Forskere på Mayo Clinic i Minnesota har gennem en undersøgelse opdaget, at folk, som strikker, har 73 procent mindre risiko for at udvikle hukommelsestab, som i værste fald kan føre til demens.

Ifølge Daily Mail fortæller Dr. Rosebud Roberts, som er undersøgelsens forfatter, at deres forskning støtter idéen om, at når vi engagerer vores hjerne, så beskytter vi byggestenene i hjernen fra at dø. 

Strikning er blot én af de kreative ting, du kan bruge som hjernegymnastik. Undersøgelsen viste også at andre hobbyer såsom tegning, maling og keramik beskytter hjernen, hvilket faktisk ikke er den eneste fordel ved at lave kreative ting: Tidligere forskning viser nemlig, at kreative opgaver er vejen til glæde

Du kan blive afslappet og glad

Når du trænger til at blive i bedre humør, ser du måske en underholdende film i fjernsynet eller dyrker din yndlingssport. Du kan roligt også ty til stikkepindene og garnet, for denne undersøgelse viser nemlig, at mange, der strikker både føler sig afslappede og glade. Hvis du ovenikøbet strikker sammen med andre, forbedrer du din evne til social kontakt og kommunikation med andre.

Du kan slippe af med stress

Kæmper du med stress? Når du strikker, fokuserer du på den ene ting, der er foran dig, og din hjerne er altså målrettet på strikkepindene i dine hænder. Strikning og andre aktiviteter såsom at lytte til musik, tegne og meditere, hjælper dig på denne måde af med stressrelaterede sygdomme ifølge denne undersøgelse

Du vil (garanteret) også kunne lide