Moden kvinde smiler
Hvad gør dig glad?© Getty Images

Forskningen har talt: Optimistiske kvinder lever med stor sandsynlighed længere

Det føles så meget bedre at være optimist, og måske giver det dig endda et længere liv?

20. november 2019 af Gitte Høj

Et optimistisk livssyn kan sidestilles med en sund kost, regelmæssig motion og en god nattesøvn. Det mener i hvert fald lektor Catherine Hurt, som er specialiseret i sundhedspsykologi ved University of London.

Hendes udmelding ligger i forlængelse af et netop offentliggjort amerikansk studie, hvor man har fundet ud af, at der tilsyneladende er en sammenhæng mellem optimisme og levealder. 

Næsten 15% længere levetid

Her har man analyseret tidligere forskningsprojekter og fundet ud af, at den mentale indstilling indvirker på, hvor gammel du bliver. 

De optimistiske kvinder har en næsten 15 procent længere levetid end dem, der var mindst optimistiske.

Det giver mening at være kritisk, fordi det unægteligt er svært at undersøge optimisme. Men det giver dog også et fingerpeg om, at du skal tage det alvorligt, hvis du ofte er tynget af et pessimistisk livssyn.

Hvordan bliver jeg mere optimistisk?

Hvad gør dig glad? Sådan rigtigt glad? Sæt bevidst ind på at vende dit humør og din indstilling fra pessimisme til optimisme. Hvis du har en kamp, du kæmper lige der, som nogle af os 40+ kvinder har.

Måske har du brug for at sadle om og finde en ny retning i livet? Et nyt job, nye venner eller slet og ret mere tid til dig selv?

Kilde: Guardian.com

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide