© Unseen Bio

Sådan finder du ud af, om din mave er i balance

Oplever du ofte gener med maven og fordøjelsen? Så er det måske værd at bruge lidt tid på at lære dit tarmsystem bedre at kende.

15. februar 2023 af Benjamin Creative for Unseen Bio

Et velfungerende tarmsystem er en vigtig hjørnesten i din sundhed. Ikke blot når det gælder fordøjelsen, men når det kommer til dit velbefindende i det hele taget.

Bakterierne i din tarm, også kaldet mikrobiomet, udfører nemlig en række opgaver, der påvirker, hvordan du har det. Blandt andet spiller de en stor rolle i kroppens immunforsvar og generelle modstandskraft, og faktisk er der flere ting, du selv kan gøre for at pleje dem – hvis altså du er klar over, hvad dit tarm-mikrobiom godt kan lide.

Slut med gætterier

Først og fremmest er det værd at vide, at bakteriesammensætningen i tarmen ikke er ens for alle, men varierer fra person til person. Biodiversiteten i dit mikrobiom er med andre ord unik for din krop, og vil du optimere din tarmsundhed, er det derfor en fordel at have kendskab til, hvilke bakterier der findes i lige præcis dit system.

Måske er der bestemte fødevarer, din tarm kan have gavn af, at du spiser flere af, eller nogle særlige bakteriearter, du ikke har, og i stedet kan supplere med i form af probiotiske kosttilskud.

Døjer du ofte med mavegener, har du sikkert allerede prøvet forskellige ting for at finde ud af, hvad der passer godt til din krop, og hvad du skal styre udenom. Men der findes også en nemmere, mere præcis måde at blive lidt klogere på dit tarmsystem på.

Ved at tage en såkaldt ‘mikrobiom-test’ får du indblik i din personlige tarmflora, og hvilke gavnlige og ikke gavnlige bakterier der lever der. Resultatet kan du bruge til at sammenligne dit bakterieniveau med sunde referencegrupper, ligesom du ud fra dataene også kan få en eksperts bud på kost, der passer godt til dine tarmbakterier, samt hvilke øvrige sunde vaner der kan være gode for dit tarm-mikrobiom.

Med LIV får du 15% rabat, når du køber en mikrobiom test hos www.unseenbio.dk og bruger rabatkoden LIV15%. Tilbuddet gælder indtil den 28. februar 2023.

Unseen produkt til tarm i balance

Med en mikrobiom-test kan du få indsigt i dine personlige tarmbakterier.

© Unseen Bio

Hvad er en mikrobiom-test?

En mikrobiom-test giver dig indsigt i dine personlige tarmbakterier. Du får testen tilsendt med posten, registrerer, hvad du spiser i fem dage, og tager en afføringsprøve, som bliver undersøgt af en ekspert i et laboratorium.

Resultatet kan du bruge til at få en forståelse af din tarmsundhed, og hvad du selv kan gøre for at pleje og optimere den.

Få mere at vide om testen på unseenbio.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide