Kvinde, der får massage
Ahhh, jaaa, lige der ...© iStock

Derfor skal du få din mand til at give dig massage

Og det er ikke kun, fordi det føles godt...

18. august 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Massage er dejligt! Både hvis du har lidt ømme muskler, som skal løsnes, men også på en romantisk aften med manden, hvor du bare lader den fuldkomne afslapning indtræde. 

Men massage er ikke kun virkelig behageligt, det har faktisk også en række gavnlige (og overraskende) effekter. Her giver vi dig fem af dem, der nok skulle kunne bruges, når du skal overtale din mand til at give dig massage. 

1. Det styrker dit immunforsvar

Der er måske en grund til, at massage føles så dejligt. Det styrker nemlig vores immunforsvar! En undersøgelse har vist, at svensk massage (eller det der bare kaldes klassisk massage) øger antallet af hvide blodlegemer hos testpersonerne. Det er de hvide blodlegemer, vi bruger til at bekæmper infektioner med. Så vi må hellere få masser af massage op til efteråret og vinteren. Bare for en sikkerheds skyld. 

2. Du sover bedre

Hvis du har kronisk ondt i ryggen, så kan massage være en rigtig god (pillefri) løsning. Og hvis du har problemer med ryggen, så oplever du måske også at have problemer med at sove? Igen kommer massagen dig til hjælp. 

En undersøgelse foretaget af University of Miami School of Medicine viste, at 30 minutters massage to gange om ugen i fem uger gjorde, at forsøgspersonerne havde nemmere ved at falde i søvn og vågnede mindre i løbet af natten.

Undersøgelsen gav dog ikke noget konkret svar på, om det var noget særligt ved massagen, eller om det var fordi massagen fjernede rygsmerterne, at forsøgspersonerne sov bedre. Men det virkede i hvert fald, og det er jo endnu en grund til at få mere af den dejlige massage. 

3. Det gør dig i godt humør

Det er sandt! Og det er ikke bare, at det gør dig i bedre humør, det kan faktisk hjælpe mod depression.

Der mangler stadig flere undersøgelser på området – især i forhold til, om der er tale om en bestemt type massage, der er mere effektiv end andre – men efter at have analyseret 17 forskellige studier på området, så har forskere fra Taiwan kunne konkludere, at der er en forbindelse mellem massage og reduktion af symptomerne på depression.

4. Det modvirker angst

Det kan også dæmpe symptomerne hos folk, der lider af angstEt studie viser, at folk med angst oplevede et betydeligt fald i, hvor højt de scorede på Hamilton Anxiety Rating Scale (et anerkendt redskab til at måle forskellige angstsymptomer), efter seks uger med svensk massage. Massage er det nye vidundermiddel, lader det til.

5. Det sænker dit blodtryk

Vi kender alle godt den følelse af ro, der sænker sig over os, når vi får massage. Hele vores krop slapper af, og faktisk sænker det også vores blodtryk.

Kvinder med prehypertension (højt blodtryk inden for normalen, som kan føre til forhøjet blodtryk senere hen) oplevede, at deres blodtryk faldt efter at have fået svensk massage i 10 til 15 minutter, tre gange om ugen. Og virkningen varede i 72 timer!

Kilde: NCBI

Du vil (garanteret) også kunne lide