© Creativecommons.org

Derfor skal du droppe den sidste kop kaffe

Se, hvor mange minutters søvn, det egentlig stjæler fra dig!

6. juli 2016 af Anja Bruneskjold

Vi elsker kaffe! Og vi kan næsten ikke holde os vågne uden de obligatoriske skud koffein, vi dagligt fylder os med. Men har du tænkt over, hvor ofte, du kommer til at drikke kaffe lidt for tæt på sengetid? Og holder du styr på, HVOR tæt på sengetid?

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvornår du tager dagens sidste tår kaffe. En gruppe forskere har testet, hvor meget koffeinen i kaffe rent faktisk påvirker vores døgnrytme.

De fandt blandt andet ud af, at den mængde koffein, der svarer til det, der er i en dobbelt espresso, giver dig, hvad der svarer til 40 minutters mindre søvn, hvis du indtager kaffen tre timer inden sengetid.

Ikke nok med, at din krop altså tror, du går sent i seng - du vil også få sværere ved at komme op om morgenen. Og du vil højst sandsynligt være mere tilbøjelig til at drikke endnu mere kaffe i løbet af dagen for at kompensere for den manglende søvn.


Det er dog ikke kun kaffen, der påvirker dit indre ur. Lys i soveværelset vil påvirke dig sådan, at du ikke føler dig nær så søvnig, som du måske i virkeligheden er. Og kombineret med kaffe kan det faktisk påvirke døgnrytmen sådan, at du får det, der svarer til 105 minutters mindre søvn.

Det er altså en god idé at sørge for, dit soveværelse er helt mørkt, når du skal sove - OG holde dig fra kaffe om aftenen.

Du vil (garanteret) også kunne lide