Brede hofter = langt liv!

Jo større dit hoftemål er, jo bedre beskyttet er du mod for tidlig død. Det viser ny forskning støttet af Hjerteforeningen.

2. juli 2013 af Redaktionen

Har du langt rundt om hofterne, har du gode chancer for et langt liv. Har du derimod smalle hofter, er beskeden knap så skøn: De udgør nemlig en øget risiko for tidlig død, viser forsker Jane Nautrup Østergaards seneste resultater. Forskning, der straks fører til det vigtige spørgsmål: Er det sundere at have brede end smalle hofter?

“Næsten alle undersøgelser har vist, at jo bredere hofter, jo lavere dødelighed. Den beskyttende effekt af brede hofter er størst ved hoftemål omkring 100 centimer. Men jeg vil hellere vende det om og sige, at det formentlig ikke er de brede hofter, der beskytter mod for tidlig død, men de smalle hofter, der giver øget risiko, siger Jane Nautrup Østergaard til Hjerteforeningen.

De smalle hofter er ofte lig med mindre fedt og begrænset muskelmasse. Og det sidste er afgørende for kroppens evne til at beskytte dig mod sukkersyge og hjertekarsygdomme. Derfor er det særlig vigtigt, at du dyrker motion, hvis du er smalmåset. Jane Nautrup Østergaards forskning viser, at inaktive personer med smalle hofter har omkring 35 procent større risiko for at dø for tidligt i forhold til aktive personer med smalle hofter.

Jane Nautrup Østergaard har fået støtte fra Hjerteforeningen til at gennemføre forskningen under sit ph.d.-forløb ved Københavns Universitet, og resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Obesity.

Du vil (garanteret) også kunne lide