Børst dig til et smukkere smil

Smil til verden, og den smiler igen. Se, hvordan du kan få dit naturlige smil til at stråle endnu mere.

3. oktober 2016 af kommerciel redaktion for Curaden

Drømmer du også om at få sundere og pænere tænder? Med denne guide kan du se, hvordan du derhjemme kan børste dig til et smukkere smil ved hjælp af en blød tandbørste og tandpasta med aktivt kul.

Børster du rigtigt?

Mange af os tror, at en hård omgang med tandbørsten er den korrekte og mest effektive måde at børste tænder på. Men studier viser, at både tænder og tandkød faktisk har bedre af at blive børstet grundigt men forsigtigt med en blød tandbørste som for eksempel Curaprox Ultra Soft.

  1. Det anbefales, at du børster tænder mindst to gange dagligt. Med den rigtige tandbørste og den rigtige teknik, kan du få et smukt resultat og en sund mund.

  2. Når du børster tænder, skal du ikke bevæge børsten energisk frem og tilbage i vandrette linjer eller op og ned i lodrette linjer. I stedet skal du børste med små cirkelbevægelser.

  3. Start i den ene side af munden og arbejd dig langsomt over mod den anden side. Fokuser først på overmunden og dernæst undermunden. Husk at børste både indersiden, ydersiden og på tyggefladerne af tænderne. Kom også godt ned på tandkødet - men vær meget opmærksom på ikke at presse for hårdt. Tandkødet kan begynde at trække sig tilbage på grund af børsteskader, der typisk opstår, hvis man børster forkert eller bruger en for hård tandbørste.

Den vigtigste del af tandbørsten er børstehårene. Ofte er hårene på din tandbørste lavet af nylon, som kan være hårde ved både tænder og tandkød. Gå i stedet efter en børste med blødere børstehår. Curaprox Ultra Soft har superfine børstehår lavet af CUREN®, så du undgår både nylon og phthalater. Tandbørsten har desuden ti gange så mange børstehår som andre tandbørster, så du er sikret en skånsom men effektiv tandbørstning.

Tip - Synes du, det er kedeligt at børste tænder? Sæt din yndlingssang på og dans med, mens du børster tænder. Så kommer du også let op over de anbefalede to minutter, en tandbørstning gerne skal vare. Pas dog på ikke at give den alt for meget gas, så du kommer til at børste for hårdt!

Tandpasta med aktivt kul

Nu har vi styr på tandbørstningen, men hvem drømmer ikke om det blændende, hvide Hollywood-smil? Tandblegning er ofte dyrt og ikke mindst hårdt for tænderne. Mange tandpastaer, der lover hvidere tænder, indeholder skrappe midler som for eksempel små slibekorn, der kan ende med at gøre mere skade end gavn.

Prøv derfor en tandpasta med aktivt kul som White is black fra Curaprox, der absorberer misfarvninger fra kaffe, the, nikotin og rødvin. Tandpastaen lægger en beskyttende film på tænderne, der beskytter emaljen og indeholder enzymer, der beskytter mod huller i tænderne. 

Tandpastaen White is black fra Curaden indeholder ingen kemiske blegemidler, der ødelægger emaljen. I stedet sørger aktivt kul for at absorbere misfarvninger fra kaffe, te, nikotin og rødvin. Brug den sammen med tandbørsten Curaprox Ultra Soft, der har ti gange så mange børstehår som andre tandbørster og derfor er mere effektiv mod plak, samtidig med at den er meget skånsom og ikke laver slidskader på tænder og tandkød. 

Brug mundens eget forsvar

Munden har allerede et indbygget forsvar, der passer på dine tænder livet igennem. Spyttet i din mund sørger nemlig for at bekæmpe fremmede bakterier i munden og neutraliserer syrer fra for eksempel frugtjuice, som opløser tandens emalje. Så et godt tip er at vente med at børste tænder til 30 eller 60 minutter efter et måltid, så spyttet har tid til at gøre sit arbejde. Du kan også med fordel vælge en tandpasta, der styrker mundens eget forsvar. Tandpastaen White is black fra Curaprox indeholder fluorid, der styrker den orale sundhed og enzymer, der øger spytsekretionen i munden.

Husk, at passe godt på dine tænder. Hver eneste af dem arbejder hårdt for dig hver dag og er under konstant pres, hver gang du tygger din mad og indtager drikkevarer. Selv om emaljen, ydersiden på tanden, er lavet af det hårdeste stof, vi har i vores krop, er det vigtigt at passe ekstra godt på tandsættet - du har nemlig kun det ene, som skal tjene dig resten af livet.

Du finder Curaprox på apoteket.Kilde: Curaprox.com

Du vil (garanteret) også kunne lide