Bliv sundere og klogere på din krop og din alder

To nye sundhedsbøger gør dig ikke bare sundere, men også en hel del klogere på din krop og din alder.

3. juli 2015 af Gitte Høj

I Magasinet Liv nummer 50 var vi i den nørdede afdeling for sundhedsbøger, og det var vanvittigt inspirerende ikke kun at få løsninger, men også at få de fulde forskningsmæssige forklaringer.

 

 

Den kun 28-årige belgiske læge og forskerkomet Kris Verburgh har skrevet den rigtigt spændende bog Timeglasmodellen om sammenhængen mellem kost og aldring. Han mener, at du kan udskyde symptomerne på alderdommen ved blandt andet at spise mindre sukker og mindre kød, og har udviklet en ny model – en ny kostpyramide – som bogen folder ud for dig.

Du får en oversigt over, hvad du skal spise mere og mindre af med fokus på at nedsætte farten i aldringsprocessen, og du får en dyb indsigt i sammenhængen. Wauw. Det handler ikke om at smide kilo, men om at vinde år. Han har min opmærksomhed.

Timeglasmodellen af Kris Verburgh, Politikens Forlag, 328 sider, 119 kr. hos Plusbog.dk.

 

I samme afdeling – dog lidt blødere – finder du Alkaline Kuren af den østrigske læge Stephan Domenig. Her er målet at genstarte fordøjelsessystemet på 14 dage og give kroppen ny energi ved at sætte spot på din syre-base-balance. Mange af os har nemlig for meget syre i kroppen, hvilket typisk hænger sammen med den vestlige kost, vi indtager.

Bøtten skal vendes, så vi i stedet spiser mere og flere basiske fødevarer. Det er ikke særligt indviklet med denne bog i hånden, som giver masser af konkrete tips plus opskrifter på, hvordan du kan få lukket syren ud og slippe af med en oppustet mave, dårlig fordøjelse og kedelig teint. Aber klar.

Alkaline Kuren af Dr. Stephan Domenig, Gyldendal, 176 sider, 200 kr. hos Saxo.com

Du vil (garanteret) også kunne lide