Gode råd til at smalltalke
Lær at smalltalke© Getty Images

Bliv mester til at smalltalke

Er du heller ikke helt afslappet, når du skal cirkle rundt i et selskab, hvor du ikke kender alle lige godt? Vi giver dig tre gyldne regler i disciplinen: Smalltalk.

15. juni 2023 af Redaktionen

Alle samtaler og venskaber starter et sted, og det er oftest ikke med at dele ud af vores inderste tanker. Derfor er smalltalk mere end blot et nødvendigt onde til middagsselskaber med bordkort. 

Den lette, uforpligtende samtale er et afgørende redskab i mødet med nye mennesker og nøglen til at få åbnet op for de dybere og mere meningsfulde samtaler på sigt.

Men vi er ikke alle opdraget til at mestre smalltalk, så måske kan disse tre gyldne regler hjælpe dig, næste gang du skal cirkulere til en fest eller en reception?

1. Hav et åbent kropssprog

Hold øjenkontakt, smil, og slå ud med armene. Så glider samtalen bedre, og du får større respons, end hvis du sidder med armene over kors og ser ned i gulvet.

2. Find et fælles fodslag

Hold samtalen let og positiv, når du ikke kender din samtalepartner særligt godt. Tag udgangspunkt i ting, alle kan være med på, for eksempel vind og vejr, tv, dagsaktuelle nyheder eller fælles bekendte.

3. Stil spørgsmål

Lyt, og vis interesse for din modpart. Undgå lukkede spørgsmål, som modparten kun kan svare “ ja” eller “nej” til, for så risikerer du, at samtalen stopper, før den rigtigt er begyndt. Hvis du stiller spørgsmål med hv-ord, som hvad, hvordan, hvorfor, hvor længe og hvor mange, bliver dine spørgsmål åbne og du undgår svar med ja og nej.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i juni, 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide