© Istock

6 grunde til, at du skal sove nøgen

At du sover bedre, og holder dig ung, er ifølge forskning kun få af de fordele der findes, ved at sove nøgen

31. juli 2016 af Babak Arvanaghi / Illvid.dk

1. Du sover bedre

Når du sover, falder din kropstemperatur, og den stiger igen, når du vågner. Hvis du har nattøj på, risikerer du, at kroppen ikke kan køle sig selv godt nok. Det resulterer i en urolig søvn, hvor du vender og drejer dig, sveder mere og vågner uudhvilet op.

Forskning viser også, at vi kvinder har brug for mere søvn end mænd.

2. Din hud bliver sundere

Dine vaner påvirker, og sladrer om din hud og i løbet af dagen er der dele af din krop, som får meget lidt luft. Det gælder for eksempel fødderne, armhulerne og kønsdelene, som ofte er gemt væk under flere lag tøj. Sørg for at få luftet dem godt i løbet af natten og slip eksempelvis for svampeinfektioner.

3. Du holder dig ung

Holder du temperaturen lav, når du sover, betyder det også, at kroppen udløser mere af hormonet melatonin og flere væksthormoner. Kemikalierne påvirker kroppen ved at holde den ung. Hvis du sover med tøj på, risikerer du, at mindre mængder hormon bliver frigivet.

4. Du holder din slanke linje 

Når du sover tungt, falder niveauet af stresshormonet kortisol. Til gengæld udløser det mere kortisol, hvis du sover dårligt. For meget kortisol er kædet sammen med en lang række bivirkninger – blandt andet en større appetit og en højere vægt.

5. Dit kærlighedsliv bliver bedre

Kærlighedshormonet oxytocin bliver blandt andet udløst ved hudkontakt. Hvis du og din partner begge sover nøgne, betyder det, at store mængder af hormonet bliver udløst hver nat. Det munder ud i et bedre sexliv og mindre tendens til stress. 

På dette tidspunkt af dagen skal du dyrke sex

6. Dit underliv vil elske dig

Både mandlige og kvindelige kønsorganer har godt af at slippe for strammende og varmende undertøj. For mænd betyder det, at testiklerne kommer væk fra kroppen og får det køligere. Gevinsten er en bedre sædkvalitet.

For kvinder betyder mindre stof mindre skedesvamp. Et køligt og luftigt miljø er ikke noget for svampeinfektioner, som trives bedst i lune og fugtige miljøer.

Du vil (garanteret) også kunne lide