Hukommelse
© iStock

5 nemme tips til hverdagen, der styrker din hukommelse

Svigter hukommelsen, så behøver du ikke bekymre dig. Du kan nemlig sagtens træne dig til en stærkere hukommelse

18. oktober 2016 af Nina Abildgaard

Det er ikke længe siden, at vi fandt ud af, at mænds hukommelse faktisk er dårligere end kvinders, så vi må hellere sørge for at holde liv i den. 

Din hukommelse er nemlig en ting, du kan gøre stærkere, hvis du tager dig tid til at træne den. 

Vi har samlet fem simple tricks, du nemt kan implementere i hverdagen.  

1. Tag en pause

Uanset om du går og øver dig på bestemte datoer eller telefonnumre, så er det en god ide at tage nogle pauser en gang i mellem. For selvom vi gerne vil huske alting på en gang, er det rigtig sundt for hjernen at lære tingene i brudstykker. Det gør nemlig, at du skal tænke over tingene i en anden sammenhæng, og det er faktisk det arbejde, der i sidste ende vil hjælpe dig med at huske bedre. 

2. Lav associationer 

Hvis du for eksempel skal huske din indkøbsliste, kan det være en god ide at associere dine varer med forskellige rum i dit hus. Mentalt placerer du måske køkkenrullerne i bryggerset, broccolien i køkkenet, fyrfadslysene i stuen osv. Når du så står i supermarkedet, visualiserer du simpelthen bare turen rundt i dit hjem for herved at blive mindet om de forskellige punkter på indkøbslisten. 

3. Skriv dine tanker ned

Du kan også sørge for altid at skrive dine tanker ned. At få dine tanker ned på papir kan faktisk være en let og simpel måde at huske bedre på. Det at fysisk skrive ting ned og derefter læse dem igen, hjælper dig med at udpensle informationer, som derved giver dig bedre mulighed for at hive dem frem i hukommelsen igen.

4. Giv dig selv en udfordring

En forbedring af hukommelsen kræver hårdt arbejde, men det betyder ikke, at det ikke kan være sjovt. Du kan sagtens udfordre din hukommelse lidt i hverdagen for at forbedre den. Er du for eksempel lige flyttet til en ny by, kan du se, hvor langt du kan navigere rundt selv, inden du tænder for GPS'en. I supermarkedet kan du også stikke din indkøbsseddel i lommen, og se, hvor mange varer du selv kan huske.

5. Brug teknologien og udliciter

Mens du arbejder på at forbedre din hukommelse, skal du ikke være bange for at udlicitere lidt og tage teknologien i brug. Der findes rigtig mange apps, som kan hjælpe dig med hukommelsen i hverdagen. Prøv for eksempel Wunderlist, som kan hjælpe dig med overskuelige indkøbssedler, ugentlige opgaver eller ønskesedler.

Hent til IPhone og Android her. 

Du vil (garanteret) også kunne lide