Fordele ved gåturer
Naturen er den dejligste kulisse for en gåtur og giver snakken ben at gå på.© Getty Images

5 gevinster ved at gå i naturen sammen

Næste gang du skal lave en aftale med en veninde, så skal det måske være en vandretur i stedet for et cafebesøg? I høster så mange fordele af en vandretur.

15. juni 2023 af Jeannette Linder

1. Samtalen får nyt liv

Måske lagde du mærke til det under coronapandemiens mange kaffe to go-ture, men der sker et eller andet med samtalen, når man slentrer side om side. Kroppen er i bevægelse, der er ‘højt til loftet’ og noget at kigge på. Det giver et anderledes flow i samtalen med større plads til fortrolighed og emner, man måske ikke normalt ville komme omkring i egen stue eller på en tætpakket café. For nogle er det også bare nemmere at åbne op, når man ikke holder øjenkontakt.

2. Ro til at dyrke venskabet

Lader I telefonen blive i lommen, er naturen det bedste sted til at dyrke venskabet roligt og uforstyrret. Der er hverken skærme eller familiemedlemmer, der kan brase ind, og I bliver ikke distraheret af opvasken eller vasketøjet, der ligger og venter.

3. Det kræver ingen forberedelse

Rykker I aftalen udenfor, er der lige vilkår for begge parter, og det eneste, I skal tage stilling til, er, hvor I starter turen. Der er ingen, der skal købe ind på forhånd, og I kan tage direkte fra arbejde og mødes på halvvejen. Det gør det overskueligt at komme af sted.

4. I får ladet jeres batterier op

Grønt er godt for hjernen. Mindre stress, større velvære og mere overskud er bare nogle af de mentale gevinster, som studier kæder sammen med naturen. Så når I skilles efter en god lang gåtur i det grønne, går I også hjem med ny energi og overskud til resten af dagen.

Få mere motion ud af gåturen

  • Spænd op i maven, skyd hoften let fremad, og undgå at svaje i lænden, så du aktiverer hele coren, når du går. 
  • Tag store skridt – gerne lidt større, end hvad der normalt lige ligger for. Så aktiverer du også ballemusklerne. 
  • Brug armene til at svinge med, så du øger pulsen. Det gør det nemmere at gå hurtigt. Tænk på at trække albuerne langt tilbage.

5. I får motion og socialt samvær i en samlet pakke

Har du en tætpakket kalender med meget lidt plads til både motion og venindeaftaler i hverdagen, så er gåturen den ideelle kombination. Når I begiver jer ud i naturen sammen, får I nemlig gang i både mundtøj og fodtøj. Og har du en skridttæller, vil du blive overrasket over, hvor mange skridt du høster i godt selskab.

Artiklen er tidligere bragt hos Magasinet Liv i juni, 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide