Saunagus
Man får lyst til at springe i iskoldt vand, når man har nydt en skoldhed sauna.© Hvidbjerg spa

4 steder, du kan få en terapeutisk saunagus-oplevelse

Har du nogensinde prøvet saunagus? Vores journalist Louise anbefaler her 4 skønne steder, hvor du kan få en velvære-oplevelse ud over det sædvanlige.

3. marts 2022 af Louise Thorsted

Magasinet Livs journalist Louise er altid på udkig efter nye måder at forkæle krop og sind på. Hver måned deler hun sine bud på fire skønne oplevelser, du kan plotte ind på ‘mig-tid’-pladserne i din kalender!

Saunagus handler om at hælde de rette æteriske olier på saunasten af den rette temperatur og så hvirvle velværen rundt. Her får du Louises fire bud på, hvor du kan få en skøn saunagus-oplevelse. 

1. I Københavns Sydhavn

Hvis det er en rendyrket dampende hed saunagus-oplevelse, du går efter, så tjek københavnske Just Sauna ud. Saml op til 20 venner, du gerne vil saunaguse med, og book The Deluxe Package til 2.500 kroner.

Så skal I ikke gøre andet end at møde op i Københavns Sydhavn, hvor en opvarmet sauna og en veloplagt saunagusmester vil tage varmt og velduftende imod jer.

Koster 2.500 kr. for 20 mennesker.

JUSTSAUNA.DK

Saunagus
Saunagus handler om at hælde de rette æteriske olier på saunasten af den rette temperatur og så hvirvle velværen rundt.© Getty Images

2. Ved Vestjyllands kyst

Den her anbefaling har jeg selv testet to gange. Og jeg kan kun sige, at det er helt fortjent, at den her campingplads og feriepark er 6-stjernet. Med hele fem forskellige saunamuligheder i voksenspaen er der naturligvis også mulighed for at deltage i saunagus i Hvidbjerg Strand Feriepark i Blåvand i Vestjylland.

En dagsbillet koster 300 kr.

HVIDBJERG.DK

3. På Nørrebro i København

Før smarte spananlæg og indlagt bad og varme var der badeanstalter, og på Nørrebro i København, hvor mange lejligheder er født uden bad, holder Sjællandsgades Bad stadig badetraditionerne i hævd.

Som ung kom jeg der for at tage karbad i stearinlysets skær, men nu vil jeg prøve deres saunagus.

Tirsdage er der damegus, torsdage og søndage er der fællesgus.

Koster 100 kr. at deltage.

SJAELLANDSGADEBAD.DK

Saunagus
Saunagus er ren velvære og selvforkælelse.© Hvidbjerg spa

4. I Otterup på Fyn 

I Otterup på Fyn kan du gå til saunagus hos Saunagusmesteren Kris Kristensen, som vandt 3.-præmie i DM i Saunagus i 2019. For ja, det er lidt af en videnskab at kunne styre varme og æteriske olier, og det kan du booke tid til at opleve i gusmesterens private sauna, hvor han har ugentlige hold, ligesom han tilbyder at arrangere events efter dine ønsker.

Koster 95 kr. at deltage – og til et event koster det 175 kr. pr. person at deltage.

SAUNAGUS-MESTEREN.DK

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 13. januar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide