Energisk kvinde
© iStock

Har du svært ved at modstå sofaen? Sådan får du mere energi

Eksperter giver os tips til, hvordan vi får mere energi – som ikke kræver energi. Smart!

29. december 2016 af Redaktionen

Det er svært af komme ud af sengen – og modstå sofaen, så snart du er hjemme igen. Du er ved at glide ned ad stolen flere gange om dagen. Du er tappet for energi! Og det er helt naturligt, når vinteren sænker sig.

Du skal bevæge dig – men moderat

"Når du er allermest træt og føler dig som en hængt kat, kan det være mere end svært at gøre det mest oplagte. Nemlig at bevæge dig. Men motion er den mest effektive måde at få energi på, fordi den blandt andet frigiver gavnlige hormonstoffer, som skaber velvære og energi. 

Det vigtige er dog, at det sker på et lavt eller moderat niveau, for ellers tærer du på den energi, du i forvejen har behersket af", siger Dorthe Ottosen, der er personlig træner og sundhedsmentor.

Plan 1

Træk vejret!

Læg ud med nogle vejrtrækningsøvelser. For jo mere du ilter cellerne i kroppen, jo bedre forhold skaber du i kroppen.

Lyt til dit åndedræt, og læg mærke til, hvordan du trækker vejret. Herefter tager du masser af luft ind gennem munden og puster ud gennem munden. Gør din vejrtrækning lidt dybere end normalt. Gerne 10 gange. Mærk selv forskellen.

Rejs dig!

Selvom du er dødtræt og ikke orker meget andet end din stol eller sofa, så rejs dig op, og gå rundt i rummet. For ja, det giver mere, end du tror – og uden den store indsats.

Hver gang du sætter gang i kroppen, bevæger du dine muskler og skubber til din hvilepuls, hvilket sender mere ilt rundt i kroppen.

Dans!

Dans er en effektiv og samtidig ikke anstrengende måde at hæve både din energi og dit humør på. Musik skaber glæde, god stemning og giver lyst til mere bevægelse.

I Magasinet Liv nummer 71 kan du læse hele artiklen om, hvordan du får mere energi. Her guider en træningsekspert, en kostekspert og en skønhedsekspert dig igennem, hvordan du lærer at modstå sofaen. Du kan også læse et stort interview med sangerinden Szhirley og meget, meget mere. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

Magasinet Liv nummer 71
© Magasinet Liv nummer 71

Du vil (garanteret) også kunne lide