© iStock

Forskerne forklarer: Derfor falder mænd i søvn lige efter sex

Bare rolig – hvis han falder lige lovligt hurtigt i søvn efter lagengymnastikken, er der en ganske naturlig forklaring

15. juni 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen / iform.dk

I soveværelser verden over udspiller der sig hver aften en genopsætning af det samme gamle stykke, hvor manden falder i søvn inden for ganske få minutter, mens kvinden ligger lysvågen og kigger ondskabsfuldt på den snorkende han ved siden af.

Men der er faktisk en god grund til, at mænd falder langt lettere i søvn efter sex end kvinder.

Hormoner er synderen

Dopamin udskilles i både kvinders og mænds kroppe, når vi oplever velvære i diverse afskygninger – deriblandt også under sex. Dopamin giver os et kick og gør os vågne.

Men den mandlige krop udskiller også en stor mængde prolaktin, når der opnås udløsning. Prolaktin undertrykker det opkvikkende dopamin og får altså mænd til at falde i søvn langt lettere end kvinderne.

Psst ... Vidste du, at sex faktisk skærper din hukommelse? Bliv klogere på den information lige her

Men det er ikke den eneste grund til trætheden ...

Under sex sker der utroligt mange gode ting i vores kroppe. Blandt andet frigives feel-good hormonet oxitocin. Hormonet hjælper os med at slippe stressfyldte tanker, slappe af og sidst men ikke mindst – falde i søvn.

Hvis I desuden har sex med lyset slukket, så udskilles søvnhormonet melatonin, som informerer kroppen om, at det nu er sengetid. Det vil gøre dig døsig og fremskynde søvnen.

Og når både prolaktin, oxitocin og melatonin optræder hos os i store mængder, så er der lagt op til en ordentlig skraber.

Så næste gang du giver din mand en anklagende albue i siden efter sex, så kan det måske godt betale sig at huske tilbage på denne artikel.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du om han kan præstere på lagnerne eller ej.

Du vil (garanteret) også kunne lide