Mand, der vågner
Mand, der vågner© shutterstock.com

Få bedre søvn med den rigtige seng

Søvn er et grundlæggende behov, som mennesker ikke kan leve uden. Søvn er yderst vigtig for kroppens evne til at restituere, og her spiller din seng en stor rolle. Sengen skal gerne understøtte din krop bedst muligt ud fra både højde og vægt, samt hvad du foretrækker af fasthed. Her på siden kan du læse mere om vigtigheden af din søvn og få gode råd til at vælge den rigtige seng.

3. januar 2023 af Annoncør

Med god nattesøvn styrker du krop og sind

Ifølge søvneksperter skal voksne i gennemsnit have 7,5 timers sammenhængende søvn — nogle lidt mere og andre lidt mindre. Timerne er vigtige, men endnu vigtigere er kvaliteten af din søvn. Den dybe søvn er der, hvor kroppen og hjernen får lov til at få fornyet styrke, og her sker der en udrensning af affaldsstoffer og reparation af væv fra fysiske aktiviteter. Søvnen styrker desuden vores immunforsvar og giver os den energi, vi har brug for til at klare dagligdagens gøremål.

For at sikre de bedste forudsætninger for den dybe søvn og flest mulige sammenhængende timer, skal du overveje, om din seng passer til dit behov. Den rette seng kan gøre en verden til forskel. 

Køb den ideelle størrelse seng

Det kan virke banalt, men størrelsen på din seng har altså en stor betydning for din søvn. Som udgangspunkt lyder anbefalingerne, at sengen skal være mindst 20 centimeter længere end din højde. De mest almindelige senge er 200 centimeter i længden, men du kan sagtens købe en seng på 220 centimeter, hvis du er højere end 180 centimeter. Skal sengen både rumme dig og din partner, bør du finde en seng, der er mindst 160 centimeter bred. På den har I begge to nok plads at boltre jer på.

Er din seng for kort eller ikke bred nok, kan du nemt opleve fysisk ubehag og blive forstyrret i din søvn. Og så vil du ikke opleve at have den samme energi som normalt. 

Vælg fastheden, der passer til dig

Sengen har mange formål, og en af dem er at holde din krop perfekt støttet i løbet af natten. Er du i tvivl, om hvorvidt din seng passer til din krop, så kan du meget hurtigt tjekke det. Læg dig på ryggen i sengen, og mærk om din hånd kan være under din lænd. Kan den ikke det, har du ganske fin støtte til ryggen. Hvis det kan lade sig gøre, bør du overveje at udskifte sengen eller optimere med en topmadras.

Ønsker du at udskifte sengen, kan du med fordel overveje en elevationsseng fra Drømmeland. Elevationssenge er skabt med masser af komfort, samt luksuriøse funktioner til dig der også ønsker at se TV i sengen. Dertil bør du vælge en topmadras med den fasthed, der passer til din krop.

Husk også, at alle kroppe er forskellige. Derfor kan det ske, at du og din partner har brug for hver jeres type støtte og derved også forskellige typer madrasser.

Du vil (garanteret) også kunne lide