Kvinde drikker øl
© iStock

Et glas øl til maden er faktisk sundere, end du tror

Nu er der gode nyheder til dig, der foretrækker øl frem for vin. Forskere har nemlig testet, hvordan øl påvirker vores sundhed – og vi er ikke skuffede over resultatet!

4. december 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Vi har tidligere fået at vide, at vin faktisk er sundt for dit hjerte, men hvis du er mere til øl, er der nu også gode nyheder til dig. En undersøgelse fra American Association’s Scientific Sessions 2016 viser nemlig, at øl i moderate mængder er sundt. 

Undersøgelsen strakte sig over hele seks år, og 80.000 voksne indgik i øl-undersøgelsen. Testpersonerne var lige fra alkoholikere til personer, som generelt ikke drak øl. 

Et til to glas øl om dagen er sundt

Det overraskende ved undersøgelsen var, at testpersonerne, som drak et til to glas øl om dagen, havde mindre risiko for en hjertesygdom. 

Dette skyldes, at øl hjælper dig med et balanceret HDL-kolesterolniveau. Hvis du har et lavt HDL-kolesterolniveau, har du risiko for udvikling af sygdomme, og de lave værdier ses ofte hos overvægtige, fysisk inaktive og rygere, mens en høj HDL-kolesterolværdi ofte ses hos fysisk aktive mennesker.

Forskere har tidligere undersøgt, om det gør jeres parforhold lykkeligere at drikke sammen, og selvom alkoholen faktisk forstyrrer din nattesøvn, kan et enkelt glas øl eller to måske være at overveje, når den står på kvalitetstid med veninderne eller din mand – det er jo åbenbart sundt.

Du vil (garanteret) også kunne lide