© Nespresso

Er filterkaffen ved at uddø?

Espressobaseret kaffe haler langsomt ind på førstepladsen som danskernes foretrukne kaffe og færre danskere vælger filterkaffen

11. august 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Færre danskere drikker filterkaffe

Er du til den klassiske filterkaffe, eller har du ligesom mange andre danskere overgivet dig til den populære espressobaserede kaffe, og har en kapselmaskine stående derhjemme på køkkenbordet? Lige meget hvilken kaffe du er til, kan det være en fordel at drikke fem kopper om dagen - men dog ikke lige inden du går i seng

Filterkaffens førsteplads (46 procent) i kampen om danskernes foretrukne kaffe er udsat, eftersom espressobaseret kaffe fra kapselmaskiner eller fuldautomatiske maskiner (29 procent) og stempelkaffe (15 procent) haler mere og mere ind på filtervarianten hvert år. Er det snart slut med nostalgien om filterkaffen og den tørstige lyd, som maskinen kan sige, når vandet er ved at løbe igennem den?

Den årlige undersøgelse af danskernes kaffevaner, som er udført af Norstat for Nespresso, viser, at danskere, som foretækker filterkaffe, er faldet fra 52 procent sidste år til 46 procent i år.

© Creatice commons / Pexels.com

To typiske kaffedrikkere

Fredrik Nilsson, landechef for Nespresso i Danmark, mener, at de ældre generationer er vokset op med filterkaffe, og derfor kan finde det naturligt og hjemligt, at hælde kaffe på en kande.

Som modstykke til dette ser vi de yngre kaffedrikkere, der er eventyrlystne og lader sig inspirere af de sydeuropæiske traditioner for kaffebrygning, som vi for eksempel ser i Italien og Frankrig. Disse vælger ofte espresso- eller stempelvarianten. 

Her på redaktionen må vi erkende, at selvom vi er opvokset med Rød Merrild Mellemristet, er vi hoppet med på espressobølgen.  

Kilde: Nespressos årlige kaffeundersøgelse 2016

Du vil (garanteret) også kunne lide