træningssko og drikkedunk
Uanset om du bruger din telefon eller en tracker, så går du mere, når du tæller skridt.© Getty Images

Du går mere, når du tæller skridt

Vil du gerne være mere aktiv til daglig, kan løsningen være meget enkel: Brug en tracker til at tælle dine skridt. Forskning viser, at det virker at være opmærksom på dit daglige antal skridt.

30. marts 2023 af Jeanette Linder

Hvert et skridt tæller i jagten på den dejligt sunde krop. Og står det lidt sløjt til med at få rørt dig i det daglige, kan løsningen være ganske enkel: Brug en aktivitetstracker.

Den er nemlig ikke blot en smart dims om håndleddet – den motiverer faktisk til mere bevægelse, siger eksperter efter at have analyseret 28 forskellige studier på området.

Sammenlagt deltog 7.000 testpersoner mellem 18 og 65 år. De blev alle delt ind i to grupper, hvoraf den ene skulle bruge enten en tracker eller en app på telefonen til at måle deres skridt i løbet af dagen. Gruppe nummer to skulle ikke gøre noget.

Testperioderne varede mellem 2 og 40 uger i alt, og uanset længden var resultatet enslydende: De testpersoner, som målte deres skridt, gik længere hver dag end dem, som ikke gjorde. 1.850 ekstra skridt blev det til i gennemsnit, hvilket måske ikke lyder voldsomt, men her minder vi endnu en gang om, at alt tæller! 

Kilde: British Journal of Sports Medicine 

Få flere skridt i hus

  • BRUG PÅMINDELSER Indstil appen eller trackeren til jævnligt at påminde dig om at få gang i bentøjet. I studiet fik det netop folk til at bevæge sig endnu mere.
  • ET MÅL MOTIVERER Sæt et konkret mål for, hvor mange skridt du vil gå hver dag, for eksempel 10.000. Det er motiverende, når du hele tiden kan følge med i, hvor tæt du er på målstregen. 

Du vil (garanteret) også kunne lide