kvinde løber i skoven
© Getty Images

Dit 40+ begynder-program til løbetræning

Løb er en ideel træningsform for dine 40+ muskler! Kom i gang med dette løbeprogram som eksperten har specifikt udviklet til dig

4. oktober 2018 af Gitte Høj

Derfor er løbetræning 40+ ideel

“Selv om du måske mærker, at spændstigheden i kroppen falder, er der masser at komme efter på løbefronten, fordi du i 40’erne kan lave præstationer på lige fod med de helt unge løbere. 

Godt nok har de unge en højere maksimum puls og er mere eksplosive, men har du trænet konditionstræning gennem årene, er dit hjerte blevet mere effektivt og kompenserer for den lidt langsommere slagfrekvens. Derfor giver det dig både en stærk krop og en god udholdenhed, hvor du kan give de yngre baghjul. 

Undersøgelser viser også, at du ved en halv times løb hver anden dag opnår et styrket immunforsvar. Omvendt har for hård eller hyppig træning den modsatte effekt. Under en løbetur sker der en nedbrydning af kroppen, som bliver repareret under restitutionsfasen. Herefter fortsættes superkompensationsfasen, hvor kroppen bygger ovenpå og styrkes yderligere,” forklarer løbecoach Julie Carl. 

Sådan kommer du i gang

“Sæt dig et konkret mål med træningen. Uden et mål er det svært at holde gejsten. Og husk, at den største motivation er at have det sjovt,” siger Julie Carl. 

Sådan bliver du ved

“Det er aldrig for sent at komme i dit livs form. Det er jeg selv kommet, efter at jeg er fyldt 40 år. Vakler du alligevel nogle gange, så tænk på, at du kun fortryder de løbeture, du ikke tager på.”

10-ugers løbeprogram
10-ugers løbeprogram

Eksperten: Julie Carl er løbecoach og selv en rutineret løber og blogger aktivt om det på Juliecarl.dk.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 9. 

Du vil (garanteret) også kunne lide