Trist kvinde
© iStock

Det kan skade din sundhed, når folk taler grimt om din krop

Ny forskning viser, at det ikke kun går ud over dine følelser, når andre taler dårligt om din krop. Læs her, hvordan de negative ord påvirker din sundhed

18. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

“Du burde vist ikke spise det stykke kage, når nu du kæmper lidt med vægten.” 

“Du har da taget lidt på, hva'?” 

“Måske er det på tide, at du begynder at træne lidt mere? Den slanke krop kommer jo ikke af sig selv.” 

Kommentarer som dem herover er altid ekstremt ubehagelige at få at vide. Det er aldrig rart, når andre taler grimt om din krop, og det kan gøre ondt helt inderst inde, hvis du får at vide, at du er forkert, for lille eller for stor.

Din sundhed er i farezonen

En række undersøgelser har tidligere vist, at det kan føre til angst, depression og lavt selvværd, hvis du gentagne gange får at vide, at din krop ikke er pæn, men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er dine følelser, som bliver påvirket af de negative kommentarer. Din sundhed er nemlig også i farezonen, viser den amerikanske undersøgelse.

Hvis folk taler grimt om din krop, og du dermed får en negativ opfattelse af dig selv, kan det føre til en række livsstilssygdomme, og du er blandt andet i større risiko for at blive overvægtig, få diabetes og hjertesygdomme. 

Fører ikke noget godt med sig 

Den nye undersøgelse sætter altså en tyk streg under, at negative kommentarer har massive konsekvenser, og at de ikke fører noget godt med sig. 

“Der er en misforstået opfattelse af, at en lille smule stigmatisering måske kan hjælpe til at motivere mennesker eller få mennesker til at ændre deres sundhedsvaner. Men det er ikke tilfældet,” siger professor Rebecca Pearl, som står bag undersøgelsen, til The Huffington Post

Problemet er ifølge Rebecca Pearl, at de negative ord er med til at nedbryde menneskers selvværd og dermed også deres evne til at ændre deres vaner til det bedre. 

Ignorer kommentarerne 

Professoren opfordrer til, at personer, der får onde kommentarer med på vejen, husker på, at de grimme ord ikke er et udtryk for, hvem de er som mennesker, og at de så vidt som muligt skal forsøge at ignorere kommentarerne.

Derudover har Rebecca Pearl også en lille opsang til de personer, der smider en negativ kommentar i ny og næ.

“Det er ikke acceptabelt at få folk til at skamme sig over deres vægt. Det er vigtigt at forstå, at overvægt ikke er et resultat af dovenskab eller mangel på viljestyrke.” 

Seneste

Måske er du interesseret i...