Flåede tomater og friske tomater


Derfor skal du vælge tomater fra dåse

Tomat på dåse styrker dine knogler og forebygger flere kræftformer – læs hvorfor dåsetomaterne er sundere for dig end friske

6. juni 2016 af Redaktionen / Iform.dk

Dåsetomater er en langtidsholdbar sundhedsbombe, der reducerer risikoen for kræft og i sundhedsværdi overgår maden på konserves næsten sine friske fætre og kusiner fra grøntafdelingen.

Forklaringen er, at tomaterne bliver varmebehandlet, før de sættes på dåse, og det får deres celler til at sprænge. Det gør det meget lettere for din krop at suge deres sunde mikro- og makronæringsstofferne til sig.

Kraftfuldt antioxidant

Et af de stoffer, som din krop bedre kan udnytte fra dåsen end fra de friske tomater, er det kraftfulde antioxidant lycopene. Flere studier har vist, at det reducerer risikoen for prostata-, lunge og mavekræft. Derudover er tomaterne på dåse ligesom deres friske variant proppet med store mængder vitamin K der giver stærke knogler. Flere studier forbinder også tomater med forbedret hjertesundhed.

Psst ... Undgå livmoderhalskræft – så lidt skal der til.

Også dåsetomaternes lillebror, tomatpuré, er en vitaminbombe på dåse. Det røde koncentrat bugner ligeledes af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. Men du får også en del E-vitamin og C-vitamin fra puréen, som også sparker gang i immunforsvaret.

Husk nu ...

Hvis du nu efter denne artikel beslutter dig for at gå amok i den sunde konserves mad, skal du være opmærksom på at bruge hele dåsen på en gang. Efter åbning taber især puréen nemlig hurtigt sine næringsstoffer, og du går derfor glip af en hel del vitaminer, hvis du over flere dage bruger af en større dåse.

Udover tomaterne, kan der være rigtig gode grunde til at spise hvide grønsager på daglig basis – læs hvorfor her

LÆS OGSÅ: Derfor forsvinder mavedellen ikke

Du vil (garanteret) også kunne lide