En lækker skål med skyr, masser af nødder, frugter og bær eller en nærende gryderet med alskens sunde ingredienser lyder umiddelbart godt. Men faktisk viser ny forskning publiceret i The Asian Pacific Journal of Clinical Nutrition, at du spiser både hurtigere og mere, når du blander flere slags ingredienser sammen i én skål, fremfor hvis du spiser præcis samme ingredienser serveret hver for sig.
I studiet skulle kvinder mellem 20 og 30 år spise en bestemt koreansk risret over flere dage. I første periode blev retten serveret traditionelt, nemlig blandet sammen i én skål. Næste gang blev retten i stedet serveret med kød, ris, grøntsager og sauce fordelt seperat.
Kan forhindre overspisning
Selvom de to måltider var identiske fortærede kvinderne cirka 100 flere kalorier, når de spiste retten blandet i en skål. De følte sig heller ikke mere mætte, og spiste omkring seks gram mere pr minut, sammenlignet med når de spiste ingredienserne opdelt.
På trods af, at studiet var relativt lille med 29 forsøgspersoner, konkluderer forskerne bag forsøget, at det at opdele maden er en god måde at undgå overspisning, uden at man samtidig føler sig sulten. At spise madvarerne individuelt kan nemlig gøre din spiseproces langsom nok til, at hjernen når at opfange dine mæthedssignaler i tide.
Kilde: Women's Health