bare tæer og en pigbold
En lille pigbold er en god hjælp til at stimulere trætte fødder.© Getty Images

Derfor skal du massere dine fødder

Når du masserer dine fødder, gavner det hele din krop. Få tre råd, der stimulerer dine fødder. der bliver stive og slappe efter en lang dag med sko på.

20. februar 2023 af Redaktionen

Vores fødder bliver let understimulerede, altså stive, dovne og slappe af at være lukket inde i fodtøj dagen lang. Fødderne er vores vigtigste redskab, når vi skal justere vores bevægelser og opnå en god balance. Og der er hele 26 knogler, 33 led og 24 muskler i fødderne, der har godt af at blive stimuleret

Fødderne er desuden et landkort over vores krop. De mange zonepunkter referer til alle dele af kroppen. Fødderne er også din kontakt til jorden, som er meget vigtig i forhold til absorbering af energi, men også i forhold til fysisk og mental grounding.

Her er tre råd til at få stimuleret dine fødder dagligt:

1. Brug en massagebold

En nem løsning er jævnligt at bruge en lille pigbold. Rul hele foden hen over den, så du får gang i blodcirkulationen og løsner op for spændinger og ømheder. Du kan have bolden liggende i dit sofahjørne og rulle fødder, mens du ser fjernsyn. Eller måske på kontoret, hvor du kan gøre det til en vane at rulle efter frokost. Sørg for at bevæge dine fødder i alle retninger. 

Se en video med fodmassage med bold fra Den intelligente krop her.

2. Gå på bare tæer hver dag

Du får trænet nogle andre muskler og led i dine fødder, når du går på bare tæer. Gå gerne på forskelligt underlag. Det er med til at stimulere de mange nerver i fødderne. Dine fødder bliver generelt stærkere, når der bliver stillet krav til dem. Når du går med bare tæer på ujævnt terræn, i sandet eller på græsset, så træner du muskler, ledbånd og balance på en anden måde, end du gør, når du har sko på.

3. Massér dine fødder med hænderne 

En fodmassage giver velvære og afslapning, fordi du får løst spændinger i musklerne og øget blodcirkulationen i dine fødder. Du kan selvfølgelig bestille en fodmassage hos en massør, men du kan også komme langt selv ved at trykke de rigtige steder på dine fødder og bruge lange, stygende bevægelser.  

Se et eksempel på fodmassage af egne fødder her.

Kilder: Samvirke.dk. Denintelligentekrop.dk 

Du vil (garanteret) også kunne lide