Morgenmad på et bord
© iStock

Derfor må du ikke springe morgenmaden over

Der er desværre dårlig nyt til dig, der dropper morgenmåltidet. En ny undersøgelse viser nemlig, hvordan det kan skade din krop

9. februar 2017 af Victoria Carlsson

Mange af os kender garanteret følelsen af at stå tidligt op og ikke have lyst til morgenmadeller at stå for sent op og ikke nå morgenmaden. Begge dele er ifølge en ny undersøgelse på ingen måde sundt for vores krop, og det gælder både nu og på længere sigt.

Den nye undersøgelse er foretaget af en række amerikanske forskere på Columbia University Medical Center i New York. Resultatet var (desværre) klart: Det øger risikoen for hjertesygdomme, diabetes og overvægt, hvis du ikke spiser morgenmad. 

Undersøgelsen afslører, at mennesker, der ofte spiser morgenmad, i mindre grad har tendens til at have højt kolesteroltal og forhøjet blodtryk. Hvorimod dem, som skipper morgenmaden og i stedet snacker i løbet af dagen, har tendens til at være overvægtige, få dårlig ernæring og har højt blodsukker.

Spis med omtanke

Ifølge undersøgelsen er det 30 procent af alle voksne amerikanere, der dagligt skipper morgenmaden. Dem, der springer morgenmaden over, har en forhøjet risiko på 27 procent for at få et hjerteanfald og 18 procent for at få et slagtilfælde. 

Professor Marie-Pierre St-Onge står bag undersøgelsen, og hun opfordrer til, at du altid spiser morgenmad og generelt spiser med omtanke. Dine måltider må meget gerne indeholde frugt og grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter, fjerkræ og fisk, og du skal prøve at skære ned på rødt kød, salt og produkter med højt sukkerindhold. 

“Vi foreslår, at man spiser med omtanke ved at planlægge – både hvad du spiser, og hvornår du spiser måltider og snacks,” lyder det fra professoren. 

Psst... Her er et par virkelig lækre morgenmads-opskrifter, til når du har ekstra god tid!

Du vil (garanteret) også kunne lide