Mørk chokolade, kakaobønner
© iStock

Den er god nok! Mørk chokolade holder dit hjerte i god ro og orden

Nå, hvor lagde vi chokoladen? Så kom der lige endnu en undskyldning for at snuppe et ekstra stykke mørk chokolade til kaffen.

8. november 2017 af Gitte Høj

Det her er i sandhed godt nyt! Et nyt studie ser ud til at bekræfte velkendt viden og føjer samtidig nyt til.

Det tyder nemlig på, at mørk chokolade i mindre mængder kan sænke risikoen for, at du får hjerteflimmer. Studiet bygger på svar fra undersøgelsen Kost, kræft og helbred, og en sammenkobling af svarene fra Landspatientregi­steret har vist en sammenhæng mellem mørk chokolade og hjerteflimmer.

I forvejen ved vi, at flavonoider, som blandt andet findes i chokolade, har en gavnlig effekt på dit helbred og modvirker eksempelvis betændelses­tilstande og åreforkalkning.

Hjerteflimmer er som udgangspunkt en ufarlig rytmeforstyrrelse, men an­faldene kan føles ubehagelige. Og de kan øge risikoen for blodpropper.

Nå, hvor lagde vi chokoladen? 

Så mange gram må du få

10-30 gram er alt, du behøver for at få den gavnlige effekt. Gå efter 70 procent kakaoindhold – og nej, fyldte chokolader gælder ikke. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 81. 

Du vil (garanteret) også kunne lide