Det her er i sandhed godt nyt! Et nyt studie ser ud til at bekræfte velkendt viden og føjer samtidig nyt til.
Det tyder nemlig på, at mørk chokolade i mindre mængder kan sænke risikoen for, at du får hjerteflimmer. Studiet bygger på svar fra undersøgelsen Kost, kræft og helbred, og en sammenkobling af svarene fra Landspatientregisteret har vist en sammenhæng mellem mørk chokolade og hjerteflimmer.
I forvejen ved vi, at flavonoider, som blandt andet findes i chokolade, har en gavnlig effekt på dit helbred og modvirker eksempelvis betændelsestilstande og åreforkalkning.
Hjerteflimmer er som udgangspunkt en ufarlig rytmeforstyrrelse, men anfaldene kan føles ubehagelige. Og de kan øge risikoen for blodpropper.
Nå, hvor lagde vi chokoladen?
Så mange gram må du få
10-30 gram er alt, du behøver for at få den gavnlige effekt. Gå efter 70 procent kakaoindhold – og nej, fyldte chokolader gælder ikke.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 81.