© iStock

Briller eller ej – hvad klæder dit ansigt bedst?

Når valget står mellem briller eller kontaktlinser, kan det være svært at vælge. Men hvad er det bedste for både syn og udseende?

20. oktober 2017 af Alcon

Langt de fleste vil mene, at det er et spørgsmål om tilvænning – Har du altid gået med briller, vil det klæde dig bedst at have briller på. Og har du aldrig gået med briller, vil du se bedre ud uden. Men er det er egentligt også sådan, det hænger sammen? Nej, umiddelbart ikke.

I stedet hænger det sammen med, at briller ofte reducerer fokus på øjnene, hvilket er ærgerligt, hvis man ønsker at fremhæve dem. Samtidig er det heller ikke nogen hemmelighed, at briller kan gøre dig ældre af udseende. 

Og netop af disse grunde kan man spørge sig selv, hvad forklaringen er på, at der stadig er så mange mennesker, der går med briller?

Der er helt sikkert mange forskellige forklaringer, men grundlæggende bærer angsten for skader og usunde øjne en stor del af ansvaret. 

I efterhånden rigtigt mange år er vi nemlig blevet fortalt, at kontaktlinser er dårlige for øjnene med det primære argument, at der umuligt kan være sundt for øjnene.

Alcon, en global producent af kontaktlinser, har udviklet en linse, hvor der ikke er direkte kontakt mellem øjet og selve kontaktlinsen. I stedet er der en fugtpude som gør, at øjnene hverken bliver tørre eller trætte som aftenen skrider frem, som man ellers kan opleve med traditionelle kontaktlinser. 

© Alcon

Kontaktlinserne hedder DAILIES TOTAL1® Multifocal. Foruden den naturlige fugtpude er kontaktlinserne samtidig designet til at give dig et skarpt syn både på den korte og lange afstand, hvilket gør dem til et oplagt alternativ til briller.

Hvornår overvejede du sidst, om det var tid til at skifte brillerne ud med et par kontaktlinser?

Du vil (garanteret) også kunne lide