“At jeg ikke kunne tabe mig, er manet godt og grundigt i jorden!”

Mariann og hendes personlige træner og kostvejleder har haft målebåndet fremme, og Mariann har allerede nu mistet rigtig mange centimeter. Læs hele hendes dagbog for uge 3 her.

2. februar 2015 af Mariann Amdisen

Nu skal det være!

Ikke flere suk og selvbebrejdelser, Magasinet Liv smider den dårlige samvittighed med dig. Vi har nemlig taget to Magasinet Liv-læsere i ed: I 6 uger skal Signe og Mariann følge hver deres sund og slank-forløb tilrettelagt af hver deres sundhedsekspert – og hver uge kan du selvfølgelig følge dem lige her! Læs deres dagbog, tjek deres tal og planer, nu kører sundhedsbussen. Skal du med?

 

SÅDAN HAR MIN UGE VÆRET:

“Det har været en god uge. Min energi er i top, min kost fungerer, og kroppen reagerer prompte med at give besked, når der er noget, der ikke er optimalt. Min gamle overbevisning om, at jeg ikke kunne tabe mig “uanset hvad”, er manet godt og grundigt i jorden. Det er virkelig skønt. Jeg har en helt anden fysisk energi og samling på kroppen. Noget, der virkelig kan mærkes, også når jeg synger.

Jeg føler mig mæt, og de huller eller boldsukkerloops, jeg oplevede tidligere, fordi jeg glemte at spise, ikke spiste nok eller fik for lidt fedtstof, er der ikke mere. Jeg har stort set ingen trang til sukker.

Det sjove var, at jeg ikke syntes, at hjemmetræningsprogrammet var heeelt så hårdt alene derhjemme som sammen med Birgitte. Hun svarede, at det havde hun hørt før, så vi gennemgik det igen og justerede det. Det er bittesmå ændringer, der skal til for at få helt rigtigt fat. Og de øvelser, som synes helt uskyldige, bider virkelig.

Det, der trigger mig, er, når jeg er træt eller ikke passer min søvn. Mandag nat vågnede jeg og blev ramt af den gamle nattespiselyst, hvilket resulterede i knækbrød (godt nok glutenfrit), smør og marmelade.”

 

UGENS OVERRASKELSE:

“Jeg har mistet rigtig mange centimeter”

“Ugens overraskelse var, at jeg har mistet rigtig mange centimeter fordelt på hele kroppen. Jeg syntes, det gik liiige trægt nok med det vægttab, selv om Birgitte minder mig om, at kroppen tager den tid, den har brug for, og at træningen godt kan forsinke tallet på vægten. Og jeg er klar over, at den plan, vi har lagt, er langsigtet og derfor ikke skaber massive resultater her og nu. Så jeg blev virkelig glad for at se, at min krop har forandret sig. Andre er også begyndt at kommentere det. Det er skønt.

 

LÆS MERE Se Marianns træningsplan for uge 3.

 

UGENS UDFORDRING:

“En gammel vane poppede op”

“Ugens udfordring var at betale nattespiseriet med et par dages efterveer. Det kunne både ses og mærkes. Jeg følte mig tung, slap og i dårligt humør. Det er SÅ tydeligt, at kroppen reagerer, både på sukkeret og tidspunktet at få mad på. Det er første gang i tre uger, at jeg træder ved siden af, men jeg besluttede, at det måtte der så være plads til. Ærgrelsen koster for meget energi, og det kender jeg kun alt for godt. Jeg er back on track, men var irriteret på mig selv. Helt klart en gammel vane, der poppede op.”

 

Hvad har du lært om dig selv i denne uge?

“Hvad jeg har (gen-)opdaget er, at jeg har gavn af at lægge en fast plan for min træning. Det er nemt nok, når jeg har aftaler med Birgitte, for så er der selvfølgelig ikke noget at rafle om. Men det er vigtigt for mig at have faste dage, så jeg ikke skal diskutere aftaler med mig selv. Til gengæld er jeg så glad for træningen, at det er en fornøjelse. Det kan ikke beskrives, hvilken forskel det gør.”

 

UGEN I TAL:
“Birgitte ønskede ikke at veje mig denne uge, selvfølgelig ud fra den betragtning, at det stresser mere, end det gavner at hænge sig i tallet på vægten. Kroppen skal have lov til at arbejde selv, og min opgave er i højere grad at mærke efter, hvordan jeg har det, og hvordan jeg ser ud. Jeg havde ikke tabt mig så meget i sidste uge. Til gengæld har jeg tabt mange centimeter i denne uge: i alt 18,5 cm! Overarm: minus 1 centimeter. Bryst: minus 4 centimeter. Talje: minus 6 centimeter. Hofte: minus 3,5 centimeter. Lår: minus 4 centimeter.”

 

MARIANNS STARTVÆGT: 82,3 kilo

 

LÆS MERE

Hende, der har tilrettelagt Marianns sund & slank-forløb med Magasinet Liv, er:

Birgitte Nymann.

Hun er uddannet i idræt og holistisk sundhed, forfatter til et væld af sundhedsbøger, senest til Slankekuren, og ejer af Effektiv Fitness i Farum og København.

Effektivfitness.dk

Birgittenymann.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide