Kvinde der tager sig til hovedet
Kvinde der tager sig til hovedet© Depositphotos.com

Alkoholproblemer i familien: Sådan tager du den svære samtale

Hvis du er tæt på nogen, der har et alkoholproblem, ved du nok, hvor svært det er at tage samtalen. Misbrugeren kan være uvillig til at se problemet i øjnene, og det kan føre til ufred og konflikter. Heldigvis er der hjælp at hente.

28. oktober 2022 af Annoncør

Et alkoholmisbrug kan virkelig kaste en sort skygge over familielivet. Det kan hurtigt blive omdrejningspunkt for skænderier, ikke mindst om hvorvidt der overhovedet er tale om et problem, og hvor stort problemet i så fald er.

Af samme grund er det også utrolig vanskeligt at overbevise misbrugeren om, at vedkommende bør gå i behandling. Det kan være næsten umuligt at vide, hvordan man motiverer ham eller hende til at gøre noget ved problemet. Derfor er det en rigtig god idé at få professionel vejledning til at tage samtalen.

Misbruget skal løses med professionel behandling

Det er nødvendigt, at alkoholmisbrugeren kommer i behandling. Som oftest er det nemlig præcis dét, der skal til for at problemet faktisk kan løses. Effektiv alkoholbehandling giver i mange tilfælde bedre resultater end misbrugerens egne forsøg på at skære ned eller holde pauser. Alt for ofte falder han eller hun nemlig tilbage, og drikkeriet bliver hverdag igen.

Der findes flere behandlingscentre i Danmark, hvoraf Tjele tilbyder både den ældste og den største private behandling. De har afdelinger i hele landet, og med 25 års erfaring er de klar til at tage sig af problemet med stor ekspertise. Tjele er godkendt af samtlige forsikringsselskaber, hvilket kan gøre behandlingen langt billigere.

Derfor skal misbrugeren i behandling

Et alkoholmisbrug slæber en lang kæde af problemer med sig. Det er altså ikke “bare” misbruget, der er problemet, men også ufred i familien, dårligt fysisk og mentalt helbred, udfordringer på arbejdet og socialt, og meget mere.

Er du tæt på én, der drikker for meget, er du sandsynligvis ikke i tvivl om, at det er et problem. Som oftest slår alkoholproblemer skår i familien, og det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen.

Udfordringen er imidlertid, at det ikke er sikkert, at misbrugeren er klar til at anerkende problemet. Det kan være grænseoverskridende på grund af alt det, der følger: Beslutningen om at gå i behandling, at skulle stoppe med at drikke, og hvad andre mon tænker om det hele.

Ikke desto mindre vil livet på den anden side af behandlingen være lysere og bedre. Familielivet vil kunne reddes, og mentalt vil misbrugeren få det meget bedre. Det handler bare om at få overbevist vedkommende om at tage skridtet og starte i behandlingen.

Bliv klædt på til at tage samtalen

Som nævnt kan det være utrolig svært at motivere en misbruger til at starte i behandling. Her kan det være en kæmpe hjælp at få professionel vejledning til, hvordan du navigerer i samtalen. Hos Tjele behandlingscenter sidder personalet klar til at hjælpe dig via telefonen eller et fysisk møde. Det kan være dét, der skal til for at samtalen faktisk får den udgang, du ønsker dig.

Du vil (garanteret) også kunne lide