© creativecommons.org

8 sunde madvarer, der er alt andet end gode for din træning

Vi får svært ved at sige farvel til nummer 6 ...

5. juli 2016 af IFORM

Du vil kunne spotte dem på madplanen i rigtig mange slankekure, men selvom sunde råvarer er effektive delledræbere, er de ikke nødvendigvis gode at spise før træningen.

Vi har fundet 8 sunde madvarer, som kan spolere din træning, hvis du har dem i kroppen, mens du aser af sted på spinningcyklen eller løber intervaller på skovstien.

1. Hørfrø

Hørfrø er fulde af fibre og det lille frø er en sundhedsbombe, der er fyldt med antioxidanter og gode fedt. De er bare ikke bomben, når du skal træne. Netop det høje indhold af fibre giver luft i maven og gør dig oppustet – og hvem gider lige slippe en vind i hovedet på ham på spinningcyklen bagved? Så drop det lille frø i timerne før træning.

2. Hummus

Vi fortsætter i området for gasudslip. Bønnebaseret mad, som hummus jo er, har et højt indhold af ufordøjelige kulhydrater. Det kan give ubehagelig luft i maven, der kan genere og bremse udfoldelsen i træningslokalet. Så spis hummus efter træning, hvor du kan få glæde af den gode mæthedsfornemmelse, som proteinerne og de mange fibre giver dig.

3. Mælkeprodukter

Mælk har vist sig at kunne lindre ømme muskler og hjælpe på din restitution – så gem glasset til efter træning. Hælder du det ned inden, risikerer du at føle dig sløv, få sure opstød eller bøvseflip.

4. Rå grønsager

Det er ikke fair – men der er mere luft på vej. I mange kostplaner vil du snildt kunne møde en eftermiddagssnack, der byder på rå grønsager i stave, og der er ingen tvivl om, at de er super sunde. Men grønsager som broccoli og peberfrugt har et højt niveau af ufordøjelige kulhydrater, og det giver gas i maven.

5. Hårdkogte æg

Æg er en fantastisk kilde til magert protein – de indeholder bare ikke nogle af de kulhydrater, der er så vigtige for vores energiniveau, når vi skal træne. Derudover bliver proteinen i maven i lang tid. Det er vi normalt vilde med, for det holder os mætte, men det kan blive lidt tungt at lave jump squats.

6. Måltidsbar

Måltidsbarer kan være en løsning i en snæver vending, hvis der ikke er andet sund mad i nærheden. Deres homogene sammensætning af protein, kulhydrat og det sunde fedt gør det til en o.k. måltidserstatning. Men som oplæg til træning er rigtig mad bedre. Hvis du har fået fat i en bar, der indeholder mindre end 10 g protein, risikerer du, at dit blodsukker falder, og så bliver du træt og uoplagt.

7. Trailmix (nødder og tørret frugt)

Den populære blanding af nødder og tørret frugt er næringsrig og noget mere brugbar for din krop end vingummier og skumfiduser. Bare ikke når du skal træne. Nødder og tørret frugt er nogle standhaftige sataner, der kan tage lang tid at fordøje, og det kan skabe ubehag under træningen.

8. Avokado

Åh, hvor vi elsker avokado. Sundt fedt, vitaminer, mineraler og et utal af muligheder, når det kommer til måder at spise den på. Den høje mæthedsfornemmelse, den grønne superfood giver os, kan dog atter engang spænde ben for de super hurtige intervaller eller et yndefuldt hop til Step, fordi man mest af alt trænger til at slå mave.

Du vil (garanteret) også kunne lide