7 ting, du skal sige nej til for at beskytte din hud

Huden er kroppens største organ, og derfor handler det ikke kun om dit udseende, hvis du vil passe på den. Det handler også om din – og dine elskedes – sundhed.

17. februar 2017 af kommerciel redaktion for Neutral

Rigtige kvinder er ikke bange for at sige NEJ. For når vi gør det, handler det som regel om at passe godt på os selv. Men var du klar over, at disse helt almindelige hverdagsting kan skade din huds sundhed og udseende, hvis du ikke gør det? Sig derfor især nej til: 

1. Lange bade
Det kan være super fristende at blive stående under den varme bruser – især i den kolde vintertid. Men varmt vand udtørrer huden, fordi den meget hurtigt opløser hudens naturligt beskyttende fedtlag. Jo mere tør din hud er, desto større er risikoen for at få eksem eller andre hudlidelser.

2. At skrubbe dig tør med håndklædet
Dup hellere kroppen tør, når du har været i bad. Dermed skåner du huden for unødvendig irritation. Og ved at slutte af med en god fugtighedscreme senest fem minutter efter dit bad, hjælper du huden med at bevare fugten. 

Tip! På Neutral.dk kan du finde milde renseprodukter til selv den mest sensitive hud, som  er pH-neutrale og dermatologisk testet. 

3. Ikke at passe godt på dine hænder
En god håndhygiejne er essentiel, ikke mindst efter en tur i fitnesscentret, men brug et mild produkt, da håndvask kan fjerne hudens naturlige fugtbarriere, der beskytter den mod irritation.

Mild håndsæbe fra Neutral til sensitiv hud fra Neutral, der er fri for parfume, farvestoffer og parabener. 

4. At springe over, hvor gærdet er lavest
Kan du finde på at hoppe i seng uden at have fjernet din makeup? Sig nej til de dårlige beauty-vaner! Rens huden morgen aften og fugt den med skånsomme, men effektive, produkter.


Ansigtsvask fra Neutral, der fjerner snavs og makeup og hjælper med at beskytte mod hudirritationer // Ansigtscreme fra Neutral, der giver fugt, så huden ser smidig og frisk ud. Begge produkter er uden parfume, farvestoffer og parabener. 

5. For lidt vand
Drik rigeligt med vand. Vand har en stor indvirkning på din huds væskebalance – og er nødvendig for at holde den spændstig. Det er meget individuelt, hvor meget vand du skal drikke, men som en tommelfingerregel bør du drikke mindst 1,5 liter vand dagligt.

6. Farve og parfume
Styr så vidt muligt udenom rense- og plejeprodukter, der indeholder farve og parfume. Gå efter produkter, der er godkendte i samarbejde med Astma – Allergi Danmark, så du minimerer riskoen for at udvikle hudirritationer som allergi. 

Shower gel fra Neutral, der er helt fri for tilsætningsstoffer som parfume, farve og parabener, men fulde af gode, virksomme stoffer, der rengør og plejer // Antiperspirant fra Neutral, der er parfume- og alkoholfri, men som effektivt holder dig frisk og svedbeskyttet. 

7. Solens ultraviolette stråler
Solen indeholder vitaminer, der er gode for dig, men de ultraviolette stråler kan skade dit væv og medføre forbrændinger, tidlig aldring af huden eller kræft. Sig nej til solen mellem 12 og 15:00 – især ved vandet eller i sneen, der kan reflektere og forstærke solen. Husk beskyttelse i form af solcreme, tøj, hat eller lignende samt skygge. 

Neutral har altid sagt nej

Neutral har i mere end 30 år har kæmpet for at fjerne unødvendige tilsætningsstoffer fra danskernes hverdag. Neutral siger nej til parfume og farvestoffer, der kan øge risikoen for allergi eller skade din hud. Med kampagnen #PowerOfNo, vil Neutral gerne være med til at gøre nej’et til noget positivt, der kan åbne op for de rigtige ja’er. For et nej til det du ikke behøver, er i virkeligheden et ja til det, der betyder noget.

Få flere tips til at passe på din og familiens hud på Neutral.dk 

Kilder: Neutral, Cancer.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide