Strækmærker på mave
© Getty Images

7 ting, du måske ikke vidste om dine strækmærker

Det er blandt andet både din fysik og genetik, der afgør, om du får de såkaldte tigerstriber på huden

18. juli 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Strækmærker er ardannelser, der opstår i huden

Tigerstriberne, du får på huden, skyldes en overstrækning af elastiske fibre i huden. For det meste bliver strækmærkerne ved med at være der, men ændrer sig med tiden fra rosa eller blå striber til en nuance, der minder mere om den omkringliggende hud.

2. Strækmærker er helt almindelige at få

Der er utrolig mange kvinder og mænd, som får strækmærker – så du er slet, slet ikke alene! Heldigvis er der også en bølge af kropspositivet omkring strækmærker på blandt andet Instagram, hvor mange kvinder deler deres skønne bikiniklædte kroppe med strækmærker.

3. Du kan både få strækmærker på grund af fysiske og hormonelle faktorer

Fysiske faktorer, såsom overvægt og graviditet, gør, at du får strækmærker, fordi huden “sprækker”.

Du kan også få strækmærker på grund af hormonelle ændringer. Dette kan både ske i puberteten, under en graviditet eller ved hormonbehandling. Du kan altså sagtens være slank og stadig få strækmærker

4. Din genetik påvirker din mængde af strækmærker

Du kan have genetisk stor tilbøjelighed til at få strækmærker. Så hvis din egen mor har strækmærker, og du selv har, får dine børn det sandsynligvis også. Det er altså ikke altid hurtig øget vægt eller hormoner, der påvirker din hud til at lave strækmærker.

5. Mænd kan også få strækmærker

Det ses måske oftest, at det er kvinder, der får strækmærker. Men mænd kan også sagtens få dem, hvis de oplever hurtig vægtøgning. Bodybuildere får ofte strækmærker på både arme og ben, når deres muskler vokser sig store på kort tid.

6. Dine strækmærker forsvinder ikke, hvis du taber dig

Det ville være smart, hvis strækmærkerne forsvandt, hvis du tabte dig. Men selvom strækmærker ofte kommer på grund af en vægtøgning, vil de ikke forsvinde fra huden, eftersom de netop er ardannelser. 

7. Du kan forebygge strækmærker

Med en sund kost kan du holde din hud elastisk og sund. Du kan med fordel kigge efter fødevarer med omega 3-fedtsyrer, A-, C- og E-vitaminer. Du kan også drikke vand, som hjælper dig med at rense din krop for affaldsstoffer. Hvis du gerne vil have et par gode tricks til, hvordan du bliver bedre til at drikke mere vand, så læs med her.

Kilder: Her HealthCetina Skincare og Dermo Cosmetics.

Du vil (garanteret) også kunne lide