© iStock

7 sunde madvarer, der giver dig halsbrand – selvom de er sunde

Vi er allesammen med på, at brie og andre fuldfede oste giver halsbrand. Men det kan faktisk også gælde de sunde sager. Se hvilke, her

23. juni 2016 af Redaktionen / Iform.dk

Det var jo meningen, at den harmløse frisk mund-pastel skulle give god smag i munden – men faktisk lokker den halsbranden frem. 

Se de 6 andre syndere, du ikke vidste giver halsbrænd, her ...

1. Chokolade

Ja – ØV! Vi kender alle følelsen af lækker og afstressende chokolade, der smelter på tungen. Men faktisk er den så afslappende, at den afspænder lukkemusklen i halsen, så mavesyren får frit løb til at flyde tilbage til spiserøret. Men det er godt for dig om morgenen!

2. Avokado

… og nødder og ost. De er fulde af sundt fedt, som vi normalt elsker. Men fedtet sænker tømningen af tarmen, så der kan være pres på nede i maven, fordi den er fuld – og det lægger pres på lukkemusklen i spiserøret. Så drop ostetallerkenen eller avokadomaden efter aftensmaden. Spis den hellere først på dagen – for eksempel denne lækre avokado-ægge-wrap!

3. Stærk mad

Mad med fx meget chili eller stærke pebre kan være barske fætre, når det kommer til halsbrand. Prøv at undgå dem helt i en periode, hvis de skaber problemer, og list dem så lige så stille ind igen i mildere versioner.

4. Tomater

Tomater er små sundhedsbomber – men også små triggere af halsbrand. De er meget syreholdige, og især på tom mave kan det give sure opstød.

5. Løg og hvidløg

Det er en klassiker – der har det med at ryge retur, hvis man er en af dem, der har tendens til at få halsbrand.

LÆS OGSÅ: Skift lykkepiller ud med mindfullness

6. Appelsiner

Appelsiner – og andre citrusfrugter – er svære at komme uden om, når vi taler om syreholdige madvarer, der sætter skub i systemet tilbage mod svælget.

7. Pebermynte

Når nu du alligevel er kommet til at spise nogle af madvarerne her og bare trænger til frisk ånde, ligger det lige for at tage en pebermyntepastel. Bad idea! Pebermynte virker nemlig også afslappende på lukkemusklen i halsen – og så kender vi konsekvensen.

Du vil (garanteret) også kunne lide